Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derogări pentru intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie din Liban

ro

11 Oct, 2024 12:58 167 Marime text


Sursa foto: Facebook/ANSVSA

 
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează despre derogarea temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Republica Libaneză pe teritoriul României.

Din cauza condițiilor excepționale generate de situația din Republica Libaneză pentru a evita eventualele dificultăți cu refugiații care vin din această țară cu animale de companie, ANSVSA informează că, în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, România autorizează circulația necomercială pe teritoriul ei a animalelor de companie astfel:
  1. Animalelor care îndeplinesc condițiile de introducere în UE (identificat, vaccinat, cu/sau fără titrul de anticorpi) li se va permite intrarea.
  2. Pentru animalele care nu sunt identificate în mod corespunzător cu un microcip/tatuaj și care nu sunt vaccinate împotriva rabiei sau vaccinarea nu mai este valabilă, persoana responsabilă va completa
Formularul de localizare a animalului de companie, care poate fi descărcat de pe site-ul ANSVSA         (https://docs.google.com/forms/d/1vxNARL0tLEAlWwNGCuov9DcPyQYpPvsp92ASYZLwlyY/viewform?edit_requested=true).
Pentru facilitarea accesului refugiaților din Republica Libaneză cu animale de companie, ANSVSA a transmis instrucțiuni în teritoriu și la punctele de trecere a frontierei, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii