Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperă mai multe despre jocul Sic Bo. Ce este, cum se joacă și sfaturi folositoare

ro

17 Sep, 2024 15:53 152 Marime text
 
Cazinourile au un inventar foarte bogat de jocuri pentru a ține pasul cu permanenta schimbare a preferințelor clienților. Într-o lume aflată în continuă mișcare, ritmul de joc din cazinouri este în ton cu mersul general al societății. Acest lucru presupune o permanentă adaptare a operatorilor de jocuri de noroc.
 
Posibilitățile tehnologice și existența a numeroși furnizori serioși de jocuri face ca piața cazinourilor online să fie foarte competitivă. Utilizatorii pot alege aproape orice joc își doresc, îl pot juca de pe orice dispozitiv și pot profita de bonusurile oferite de cazinouri.
 
Mai mult, dacă un anumit joc le este necunoscut, jucătorii îl pot testa în varianta demo, fără să parieze bani reali. Aceste practici sunt benefice atât pentru clienți cât și pentru proprietarii site-urilor de gambling. De exemplu, dacă vrei să încerci un joc de sloturi pe care nu îl cunoști, dar nu vrei să pariezi din banii tăi, poți căuta versiunea demo și dacă este convingătoare, următorul pas este să treci la jocul pe bani reali. Un bun exemplu în acest sens este Flaming Hot demo.
 
Nu doar sloturile sunt disponibile în variante demo, ci și celelalte jocuri. Un joc mai puțin prezent în România este Sic Bo, un joc originar din China și care se joacă cu zaruri. Dacă ți-a stârnit curiozitatea și vrei să afli mai multe despre istoria sa, despre reguli și strategii, citește mai departe.

Scurt istoric al jocului

 
Istoria jocului de zaruri Sic Bo datează de mii de ani. Se consideră că este originar în China Antică, fiind cunoscut la acea vreme sub numele de Hi-Lo.
 
Sic Bo a fost inspirat din vechile jocuri de zaruri asemănătoare care erau jucate în perioada Dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d.Hr.). Aveau reguli aproape similare cu cele ale zarurilor din prezent, adică se paria pe rezultatele aruncărilor zarurilor. 
 
Sic Bo a continuat să fie jucat de-a lungul istoriei și a câștigat popularitate în China în special în perioada 1300 - 1900. Principiul de bază al jocului a rămas aproape același ca la început - parierea pe diverse combinații de aruncări de zaruri.
 
Mai târziu, în secolul XX, imigranții chinezi au dus jocul în afara țării și a început să câștige tot mai multă popularitate în diverse zone ale lumii, în special în sud estul Asiei. Spre final de secol a ajuns și în cazinourile din Europa.
 
Grație cazinourilor online, Sic Bo a devenit și mai cunoscut și mai popular. În prezent, foarte multe platforme de jocuri de noroc au introdus în meniul de jocuri și Sic Bo, crescându-i astfel faima la nivel mondial.

Care sunt regulile de bază și cum se joacă?

 
Sic Bo se joacă cu trei zaruri, scopul principal fiind de a ghici rezultatul în urma aruncării celor trei zaruri. Jucătorii fac pariuri pe diverse rezultate posibile.
 
Pentru jocul Sic Bo este nevoie și de o masă pe care sunt marcate opțiunile de pariere, într-un tabel. Jucătorii pot paria chiar și pe combinații de rezultate, pe totaluri ș.a.
 
Pentru a plasa un pariu, jucătorii trebuie să pună jetoanele pe spațiile de pe masa de pariuri marcate corespunzător. Pariurile se fac înainte de aruncarea zarurilor.
 
După ce fiecare jucător a plasat pariurile, dealerul pune toate cele trei zaruri într-un dispozitiv care dispune de un buton și de îndată ce butonul este apăsat acel dispozitiv începe să agite automat zarurile. Rezultatul aruncării determină pariurile câștigătoare.

Tipuri de pariuri

 
Se pot face nenumărate tipuri de pariuri la Sic Bo. De exemplu, un pariu mic se referă la totalul zarurilor între 4 și 10, iar un pariu mare este între 11 și 17.
 
Se poate paria și pe afișarea aceluiași număr pe toate cele 3 zaruri, cum ar fi de exemplu 3 de 6. Sau poți alege să mizezi pe afișarea aceluiași număr doar pe 2 dintre cele 3 zaruri.
 
O altă opțiune de pariere se referă la totalul sumei celor 3 zaruri, care pornește de la 4 și se oprește la 17. Plățile diferă în funcție de probabilitatea fiecărui total.

Strategii pe care le poți aplica pentru a-ți maximiza șansele

 
Deși este un joc bazat în mare parte pe șansă, poți folosi anumite strategii care te ajută să gestionezi mai bine bugetul și nivelul de risc ceea ce determină o creștere a șanselor de câștig.
 
În primul rând este recomandat să te concentrezi pe pariurile cu risc scăzut. Din această categorie fac parte pariurile mari și mici, cu șanse de câștig fifty - fifty. Au și un avantaj al casei destul de scăzut, aproximativ 2.78%.
 
Evident că este benefic să eviți pariurile cu risc ridicat, cum ar fi de exemplu pariurile triple. Deși au o plată mare, ai șanse foarte mici să îți apară același număr pe toate cele 3 zaruri. Aceste pariuri îți pot epuiza bugetul dintr-o singură mișcare.
Poți să te folosești de un sistem de pariere cum este de exemplu Martingale. Acest sistem presupune ca la fiecare pierdere să dublezi valoarea pariului și să revii la pariul inițial când câștigi.
Mai poți aplica și aceeași valoare a pariului de fiecare dată, cu condiția să te focusezi pe sume mici.
 
Un bun management al bugetului te ajută să nu epuizezi rapid banii. Dacă ai stabilit din start că vei cheltui o anumită sumă de bani, atunci este recomandat să te oprești din joc în momentul în care ajungi la limită.
 
Nu juca niciodată pentru profit, ci doar pentru distracție. Fiind un joc bazat pe noroc, nu te poți folosi de nici o abilitate pentru a influența rezultatul.
 
Te ajută și bonusurile oferite de cazinouri. Dacă reușești să revendici un bonus convenabil poți să prelungești perioada de timp pentru a juca.

Concluzie

Așadar, Sic Bo este un joc simplu, cu numeroase opțiuni de pariere, disponibil atât în cazinourile online cât și în cele fizice.
 
Este esențial să fii conștient de nivelul de risc al acestui joc și să îl privești doar ca pe o formă de distracție și nu ca pe o sursă de a obține profit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii