Deşi a fost declarat nefuncţional Proiectul privind reabilitarea Cetăţii Capidava mai „înghite” nişte bani publici (document)
Deşi a fost declarat nefuncţional: Proiectul privind reabilitarea Cetăţii Capidava mai „înghite” nişte
20 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4271
Marime text
Deşi a fost declarat nefuncţional, proiectul privind „Restaurarea, consolidarea, proiecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Capidava” va mai înghiţi nişte bani. 105.000 de lei (fără TVA) vor fi încasaţi de firma Abral ART SRL, din Bucureşti, pentru un act adiţional încheiat cu CJC privind „Elaborare documentaţii tehnico-economice aferente proiectului” la contractul nr. 14046/07.07.2015 de asistenţă tehnică din partea proiectantului.
Procedura prin care firma de arhitectură a câştigat contractul cu CJC este „negociere fără anunţ de participare”, justificarea alegerii procedurii fiind aceea că lucrările/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Deşi la secţiunea a VI-a a anunţului de atribuire se precizează că acesta nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, proiectul privind reabilitarea Cetăţii Capidava are o valoare de peste 70 de milioane de euro, CJC accesându-l prin fonduri comunitare, bani pe care riscă să îi returneze în totalitate.
Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, declara, în urmă cu o lună, că la acea dată se întocmea o expertiză pentru a se calcula cât s-a lucrat la situl arheologic de la Capidava.
„Sunt diferenţe între declaraţiile constructorului şi ale dirigintelui de şantier, şi de aceea este necesară această expertiză. Probabil facem un nou proiect pentru ce a rămas de executat. Cert e că, în urmă discuţiilor avute la MDRAP, proiectul va fi trecut că proiect nefuncţional”, a explicat acesta.
Dragomir a mai spus că, în urma discuţiilor avute la nivel înalt cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, acest proiect a fost declarat nefuncţional şi va putea fi terminat în doi ani. „Practic, suntem în imposibilitatea de a-l termină la termen. Este un proiect care ne-a creat extrem de multe probleme!”, a adăugat Dragomir.
Facem menţiunea că, în 2012, aceeaşi firmă, Abral ART, câştiga licitaţia „Servicii de proiectare tehnică aferente obiectivului investiţional”. Cererea de ofertă a fost lansată în mai 2012. Nu mai puţin de cinci oferte au fost depuse pentru această procedură. Dacă iniţial se estimase că serviciile de proiectare tehnică vor costă 1.426.224 de lei (fără TVA), desemnată câştigătoare, asocierea SC Abral Art Product SRL - SC Top Management Ing SRL şi-a adjudecat contractul pentru 685.000 de lei (fără TVA), cele două firme asociate declarând că vor subcontracta o parte din contract, pentru o perioadă de prestare a serviciilor de 30 de zile calendaristice.
Conform raportului de procedură încheiat pe 17 iulie 2012, Asocierea SC Abral Art Product SRL şi SC Top Management ING SRL a declarat că subcontractează către Vlădia Prest SRL şi I.I. Ioan Marius următoarele părţi din contract: inginer instalaţii electrice, inginer instalaţii sanitare, inginer instalaţii termice şi responsabil cu protecţia muncii şi siguranţa în şantier.
Despre câştigătoarea contractului, Asocierea Abral Art Product SRL - Top Management ING SRL
Firma Abral Art Product SRL, înfiinţată în anul 1992, cu sediul în Bucureşti, Sectorul 3, are, în prezent, următorii asociaţi: Aurel Ioan Eugen Botez (52%), Mariana Florea (28%), Luiza Maria Atanasiu (10%) şi Andrei Atanasiu (10%).Aurel Ioan Eugen Botez, născut în 1949, în Bucureşti, apare că asociat doar în această companie. Mariana Florea, născută în 1970, în comuna Ulmi din judeţul Giurgiu, apare ca asociat şi în firma Axel Impeco SRL, înfiinţată în anul 1993. Luiza Maria Atanasiu, născută în 1982, în Târgu Mureş, judeţul Mureş, apare ca asociat doar în compania Abral Art Product SRL. Andrei Atanasiu, născut în 1979, în Bucureşti, apare ca asociat, pe lângă Abral Art Product SRL, şi în Axel Impeco SRL.
În 2008, administrator cu puteri depline al firmei Abral Art Product SRL devine Aurel Ioan Eugen M. Botez, pe atunci asociat unic al companiei. În vara anului 2015, Abral Art Product SRL îşi schimbă sediul social dintr-o clădire în altă, ambele din Bucureşti, cea din urmă fiind deţinută de companie, iar spaţiul putând fi utilizat de aceasta până în 2035.
La începutul anului 2016, firma îşi majorează capitalul social şi cooptează noi asociaţi: Mariana Florea, Luiza Maria Atanasiu şi Andrei Atanasiu. Mai mult, asociatul Aurel Botez renunţă la mandatul de administrator, în favoarea lui Andrei Atanasiu.
La finele anului 2014, Abral Art SRL avea un număr mediu de şapte angajaţi, o cifră de afaceri de 534.601 lei şi datorii totale în valoare de 174.500 de lei. Potrivit vrajitorul.eu, în anul 2014, compania a avut venituri totale de 535.620 de lei şi cheltuieli totale de 516.248 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii