Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii de ultim moment despre nava tanc ATA OCEAN - „S-a solicitat intervenția unui remorcher”

ro

06 Sep, 2024 09:49 179 Marime text
ANR, Sursa foto: Facebook Autoritatea Navală Română




Seara trecută, în jurul orei 21:00, nava tanc ATA OCEAN, sub pavilion Barbados, a fost dezeșuată și ancorată la mila 6 pe Canalul Sulina. Nava a primit aviz pentru a-și putea continua voiajul spre portul de destinație.

Aurotiatea Navală Română reamintește faptul că ieri, 5 septembrie 2024, în jurul orei 13:50, nava, care naviga aval pe Canalul Sulina în balast, eșuase pe malul drept, la mila marină 17. Întrucât nu a reușit să se dezeșueze cu mijloace proprii, s-a solicitat intervenția unui remorcher.

Remorcherul Sulina 2, aparținând AFDJ Galați, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezeșuării. Un ofițer al Căpităniei Portului Sulina a fost prezent la fața locului pentru a evalua situația.

Nu au fost înregistrate victime, nu au fost identificate urme de poluare, iar toate sistemele navei sunt funcționale, cu echipajul aflat în siguranță. Operațiunea s-a desfășurat fără incidente, iar cauza eșuării urmează să fie stabilită ulterior în urma investigațiilor, a precizat ANR.


Traficul naval nu a fost afectat, deoarece adâncimile din zonă sunt suficiente, iar șenalul navigabil este suficient de larg pentru a permite desfășurarea normală a traficului.


Citește și:
Mărfuri suspecte în două containere sosite din China, confiscate de inspectorii vamali din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii