Dezbatere publică, la Ministerul Mediului, pentru metodologia Legii Mirosurilor
Dezbatere publică, la Ministerul Mediului, pentru metodologia Legii Mirosurilor
22 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1778
Marime text
- Legea Mirosurilor a lansat multe păreri în legătură cu eficiența sa
- La Ministerul Mediului va fi, pe 1 aprilie, dezbatere public privind metodologia pentru stabilirea nivelului de disconfort olfactiv
Ministerul Mediului anunță că va avea loc o dezbatere publică pentru proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea nivelului de disconfort olfactiv și a conținutului planului de gestionare a disconfortului olfactiv pentru activitățile care pot crea disconfort olfactiv.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează dezbaterea publică pentru proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea nivelului de disconfort olfactiv și a conținutului Planului de gestionare a disconfortului olfactiv pentru activitățile care pot crea disconfort olfactiv, în data de 01.04.2021, ora 11, în conformitate cu prevederile legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
Dezbaterea va avea loc în sistem videoconferință, prin intermediul platformei Webex. Toți cei care doresc să participe activ la dezbaterea publică (exprimare puncte de vedere, întrebări etc.) se pot înscrie, ca participanți, la adresa de email controlulpoluarii@mmediu.ro.
Termenul limită pentru înscriere este vineri, 26 martie 2021, ora 14:00.
Precizăm că întreaga dezbatere va fi transmisă, în direct, pe pagina de Facebook a MMAP - https://www.facebook.com/Mediu.Romania.
Așadar, toți cei interesați pot urmări dezbaterea, înscrierea fiind necesară doar pentru participanții activi.
Totodată, pentru facilitarea bunei desfășurări a procesului de dezbatere publică, vă rugăm ca toate punctele de vedere care urmează să fie susținute în cadrul dezbaterii publice să fie transmise în prealabil, prin email, la adresa: controlulpoluarii@mmediu.ro, cel mai târziu până vineri, 26 martie 2021.
Disconfortul olfactiv este definit „ca efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populației și a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naționale, europene și internaționale în vigoare”.
După cum apare în metodologie, surse de disconfort olfactiv pot fi activitățile desfășurate de rafinăriile de petrol, turnătorii, fabrici de hârtie, de prelucrare a materialelor plastice, de îngrășăminte, de incinerare a deșeurilor, de prelucrare a alimentelor și altele.
Este stabilită și scara intensității mirosurilor, ce conține șapte trepte, de la „niciun miros” (treapta zero) la miros “extrem de puternic” - treapta șase.
Potrivit metodologiei, o persoană deranjată de mirosuri neplăcute va trebui să facă și să completeze un jurnal de mirosuri, care reprezintă „o înregistrare zilnică a mirosurilor percepute în zona în care locuiește/ lucrează/ efectuează activități în aer liber”.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii