Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinsectie la Spitalul Judetean

ro

09 Dec, 2009 02:09 3264 Marime text
dezinsectie.jpgIeri a început dezinsecţia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, operaţiune care se va desfăşura şi pe parcursul zilei de astăzi.

Marea câştigătoare a acestui contract este firma bucureşteană Paflora, care, în schimbul unei sume „chiar mici", după cum a afirmat, ieri, Gabriel Bâră, directorul acesteia, va nimici toţi gândacii care au avut trai bun prin saloanele şi celelalte încăperi ale spitalului.

De altfel, despre valoarea contractului nici conducerea spitalului nu a putut oferi mai multe detalii, pe motiv de confidenţialitate.

La sfârşitul lunii noiembrie, managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, preciza că selecţia firmei a fost făcută în funcţie de preţul cel mai mic.

Angajaţii firmei Paflora folosesc, pentru dezinsecţie, o nouă metodă, care este însă des întâlnită în spitalele din străinătate.

dezinsectie_(2).jpgAceştia dispun de nişte pistoale cu gel, soluţie mult mai eficientă decât celelalte folosite până acum.

Pacienţii nu au fost mutaţi din saloane, pe perioada dezinsecţiei deoarece, substanţa în sine nu este dăunătoare pentru om, ci doar prinde ca într-o capcană gândacii.

Directorul firmei Paflora a precizat că gelul folosit va ţine la distanţă gândacii cel puţin pentru următoarele trei luni. Rămâne de văzut când se va planifica o nouă dezinsecţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii