Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Activități de informare anticorupție pe litoral

ro

28 Aug, 2024 14:27 178 Marime text
Sursa foto: DGA







Echipe alcătuite din polițiști ai Direcției Generale Anticorupție și-au dat din nou întâlnire, astăzi. 28 august 2024, cu participanții la traficul rutier de pe litoralul românesc, în continuarea acțiunilor de prevenire a corupției pentru conștientizarea cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție adresate personalului Ministerului Afacerilor Interne implicat în asigurarea măsurilor de ordine, siguranță publică și control rutier pe litoralul românesc al Mării Negre, dar și cetățenilor cu care forțele MAI pot interacționa în contextul activităților zilnice, potrivit unui comunicat al DGA.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, conducătorilor auto și pasagerilor fiindu-le înmânate materiale de informare privind infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare ale acestora, în principal la Sistemul Call-center anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.
 
„Scopul acestor acțiuni de prevenire anticorupție îl reprezintă creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și menținerea climatului de integritate al personalului MAI, prin  consolidarea integrității instituționale a acestora. În egală măsură, acțiunile se bazează pe necesitatea conștientizării și sensibilizării ambelor categorii de public cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și încurajării atitudinii preventive și a comportamentelor integre”, se arată în comunicat.
 
Conform obiectivului urmărit, tot astăzi au fost organizate întâlniri cu forțele de ordine cărora le-au fost reamintite obligațiile legale în ceea ce privește etica și conduita profesională corectă, precum și rolul esențial în descurajarea oricăror practici ori atitudini care generează riscuri și vulnerabilități la corupție.
 
„Promovarea integrității este necesară pentru asigurarea unui climat de încredere, echitate și responsabilitate nu doar în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, ci și al societății în ansamblu”, specifică sursa citată.
 
 
 
 Citește și
Știri ConstanțaActivități de informare și prevenire anticorupție desfășurate pe litoral
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii