DGEP Constanța Ce este convenţia matrimonială, care produce efecte doar de la data încheierii căsătoriei
DGEP Constanța: Ce este convenţia matrimonială, care produce efecte doar de la data încheierii căsătoriei
28 Jun, 2024 09:00
ZIUA de Constanta
516
Marime text
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor. Potrivit Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor, fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.
Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa aduce la cunoștința cetățenilor informații privind regimul matrimonial.
Astfel, viitorii soţi pot alege ca regim matrimonial: comunitatea legală, separaţia de bunuri și comunitatea convenţională.
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.
Fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.
Alegerea unui alt regim matrimonial decât cel al comunităţii legale se face prin încheierea unei convenţii matrimoniale.
Convenţia matrimonială se încheie prin înscris autentificat de notarul public, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.
Convenţia matrimonială încheiată înainte de căsătorie produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei. Între soţi, regimul matrimonial produce efecte numai din ziua încheierii căsătoriei.
Regimul matrimonial încetează prin constatarea nulităţii, anularea, desfacerea prin divort sau încetarea căsătoriei prin decesul unuia dintre soti. În timpul căsătoriei, regimul matrimonial poate fi modificat, în condiţiile legii.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
DGEP Constanța. Modificarea arondării unor unități administrativ-teritoriale la serviciile comunitare locale de evidență a persoanelor (SPCLEP) din județul Constanța
DGEP Constanța: Modificarea arondării unor unități administrativ-teritoriale la serviciile comunitare locale de evidență a persoanelor (SPCLEP) din județul Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii