Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog revoltător între un medic și fiica unui pacient. ”Ce vrei tu nesimțito ordinară, da ce, eu i-am dat boală la taică-tău?”

ro

29 Jan, 2022 17:33 2424 Marime text
Un dialog dintre un medic cardiolog al Spitalului Clinic Județean și fiica unui pacient a fost făcut public și a provocat indignare.



”Ce vrei tu nesimțito, ordinară, da` ce, eu i-am dat boală la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară. (...) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”, este o parte din replica medicului.



Înregistrarea a apărut pe pagina de Facebook a unui fost agent de poliție:


”Daca ascultați această înregistrare, o să aveți un șoc!

Un medic cardiolog de la Spitalul Județean Sibiu jignește și umilește în cel mai urât mod cu putință o femeie care este nemulțumită de modul în care a fost tratat tatăl său în timpul cât a fost internat pe secția de Cardiologie.

Aceasta este doar una dintre discuții, există și alta, din care reies posibile fapte penale și disciplinare, care va fi depusă zilele următoare la instituțiile competente să le soluționeze.


Poate se va sesiza cineva și mai repede, cine știe!”, a scris fost agent.


Felul în care medicul i se adresează interlocutoarei a atras atenția conducerii Spitalului Clinic Județean Sibiu, unde medicul are cabinet.


La Spitalul Clinic Județean Sibiu începe o anchetă

Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu, unde activa într-o parte a programului său doctorul din înregistrare, a transmis că ”acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”

”Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtatã într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă.


Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesionalā va fi sancționată.

Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic - aparținători sau pacient.


Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, este reacția integrală a conducerii Spitalului Clinic Județean Sibiu, scrie turnulsfatului.ro.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii