Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Șoșoacă a participat la consultările de la Palatul Victoria. Ce variante a propus pentru desfășurarea alegerilor (VIDEO)

ro

01 Jul, 2024 16:47 232 Marime text
Foto+video: Guvernul RomânieiPreşedintele Partidului SOS România, Diana Şoşoacă, a declarat luni că i-a propus premierului, la consultările de la Palatul Victoria, ca alegerile prezidenţiale să se organizeze pe 10 noiembrie, primul tur, şi 24 noiembrie, turul al doilea, iar alegerile parlamentare să fie organizate pe 8 decembrie, informează Agerpres.ro

"Am solicitat, din punctul nostru de vedere, pentru a se respecta Constituţia României, să se facă 10 noiembrie şi 24 noiembrie - alegerile prezidenţiale şi 8 decembrie parlamentare, sau efectiv 10 - parlamentarele, 24 - primul tur, 8 - al doilea tur. Văd ca le-au plăcut datele acestea că sunt duminici, pică exact ca în urmă cu 5 ani, 10 şi 24, iar 8 (decembrie - n.r.) le-am spus, cred că nu ştiţi ce este. Este ziua Constituţiei României şi Sfânta Zămislire. Aşa că hai să zămislim un preşedinte pentru România care să respecte Constituţia şi să o facă superioară, aşa cum este ea de fapt şi cum a fost gândită, tuturor instituţiilor europene", a spus Şoşoacă la Guvern.


Ea a adăugat că premierul i-a spus că există şi posibilitatea comasării alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale.

"Premierul mi-a spus care sunt opiniile dânsului, există şi posibilitatea comasării alegerilor într-un anumit tur, ori turul unu, ori turul doi cu alegerile parlamentare, asta a venit de la premier, pentru că i-au solicitat probabil cei de la PNL. Am înţeles că sunt discuţii în coaliţie şi sunt luate absolut toate variantele posibile în calcul. Evident că în acel moment am făcut o argumentaţie juridică, constituţională, pe cele două decizii, din 2012 şi 2024, cu privire la comasarea alegerilor şi am spus că sunt neconstituţionale. Ni s-a invocat faptul că pe noi ne-ar avantaja. Pe mine nu mă poate avantaja încălcarea legii şi încălcarea Constituţiei. Pe mine aceste lucruri mă deranjează grav şi a fost o luptă continuă în aceşti ani, şi ca avocat înainte, pentru a implementa Constituţia ca fiind superioară tuturor directivelor şi regulamentelor", a precizat Diana Şoşoacă.


Premierul Marcel Ciolacu are consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii