Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Didi George Călin și Ana Maria Gheorghe, directori la Primăria Mangalia, audiați la DNA Constanța, în cazul lui Dorinel Colgiu. Iată ce averi au cei doi (DOCUMENTE)

ro

10 Jul, 2024 10:48 1388 Marime text
  •  Didi George Călin, administratorul public al municipiului Mangalia și Ana Maria Gheorghe, director în cadrul Primăriei Municipiului  Mangalia, au fost audiați, marți, 9 iulie, la DNA în cazul lui Dorinel Colgiu, directorul Goldterm Mangalia, care ar fi solicitat sume de bani de la diverși agenți economici.
  • Didi George Călin deține un teren intravilan în Vama Veche și un apartament în Mangalia.
  • Anei Maria Gheorghe nu deține niciun bun imobil, potrivit declarației de avere completată în anul 2024.
 
Doru Colgiu ar fi fost luat de pe stradă în cursul zilei de azi, 9 iulie 2024, de către ofițeri judiciari, fiind condus la sediul Poliției Mangalia, unde a fost audiat de către procurorii DNA.  
 
În continuare vă prezentăm averea lui Călin Didi George și a Anei Maria Gheorghe, potrivit documentelor publice pe site-ul Primăriei Mangalia.

 
Averea și interesele lui Didi George Călin, administratorul public al municipiului Mangalia
 

Potrivit declarației de avere, completată în anul 2024, Călin Didi George deține un teren intravilan de 400 mp, în Vama Veche, obținut în anul 2005, precum și un apartament de 54 mp, în Mangalia, cumpărat în 2003. Acesta conduce un automobil Renault, fabricat în 2006.
 
Potrivit declarației de avere, Didi George Călin a câștigat, în anul 2023, 100.286 lei de la Primăria Mangalia, iar soția sa – 94.029 lei de la aceeași instituție publică. La veniturile familiei se adaugă și alocația copiluli minor în valoarea de 3072 lei.

Potrivit declarație de interese, completată în anul 2024, Didi George Călin nu deține acțiuni sau pățri sociale în nicio societate comercială.

Didi Călin George a fost, până în 2013, comisar în cadrul Gărzii Financiare Constanța.


Anul trecut, Didi Călin George a fost trimita în judecată, în stare de libertate, alături de primarul Cristian Radu


Anul trecut, Didi George Călin a fostr timis în judecată de DNA Constanța, alături de primarul Mangaliei, Cristian Radu, pentru fapte de corupție.

Dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța sub numărul 352/36/2023, în data de 19 iunie 2023. Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu cu privire la atribuirea ilegală a unui număr de 95 de contracte de asistență juridică societății civile de avocați Grimberg și Asociații din București, în perioada 2014 – 2017. Prejudiciul calculat de procurori este de 13.675.922 de lei.

Alături de primarul Mangaliei, au fost trimiși în judecată sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu Petrina Boiță – fost secretar general al Municipiului Mangalia, Romulus Dumitrana – fost administrator public al Municipiului Mangalia, Didi George Călin, Daniel Vlădescu, Diana Ionel Fotin și Maria Negru – cu toții funcționari în Primăria Mangalia la data comiterii faptelor, precum și Andrei Costin Grimberg – avocat.

Pe parcursul procesului penal, primarul Cristian Radu a invocat “excepția necompetenței materiale și funcționale a organului de urmărire penală”, solicitând constatarea nulității absolute a actelor procesuale și procedurale efectuate de procurorul de caz.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța și este în prezent în faza camerei preliminare – în dosarul 352/36/2023/a1 în care Cristian Radu, primar al municipiului Mangalia, județul Constanța, a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, de procurorii DNA Constanța. Potrivit DNA, Cristian Radu este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

 
 
Averea și interesele Anei Maria Gheorghe, director în cadrul Primăriei Mangalia
 
 
Potrivit declarației de avere, completată în anul 2024, Anei Maria Gheorghe nu deține niciun imobil. Aceasta a câștigat împrumuta 30.000 de euro societăților DIA LITORAL SRL și HENKS COMPANY SRL. În anul 2023, Ana Maria Gheorghe a obținut, de la Primăria Mangalia, suma de 87.453 lei.

Potrivit declarație de interese, completată în anul 2024, Ana Maria Gheorghe nu deține acțiuni sau pățri sociale în nicio societate comercială.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În Secțiunea „Documente" pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Călin Didi George, administrator public al municipiului Mangalia și ale Anei Maria Gheorghe, director la Municipiul Mangalia.
 
Citește și:

Oficial de la DNA Ce spun procurorii anticorupție despre cazul lui Doru Colgiu, directorul SC Goldterm SA


 
Averea și interesele de la preluarea mandatului. Dorinel Colgiu, directorul Goldterm Mangalia, adus de sediul DNA Constanța (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii