Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din februarie Angajatorii, amendati cu mii de lei pentru nedeclararea la timp a salariatului

ro

27 Jan, 2010 02:50 3052 Marime text
din_feb.jpgAngajatorii trebuie să transmită, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa (ITM) informaţii referitoare la angajări şi concedieri, cu o zi înainte de începerea/încetarea activităţii dacă nu vor să plătească, de la 1 februarie, amenzi de mii de lei.

În Monitorul Oficial, partea I, nr. 45/20.01.2010 a apărut H.G. nr. 37/15.01.2010 care modifică şi completează H.G. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor. Prin această Hotărâre de Guvern au fost modificate obligaţiile angajatorilor în ceea ce priveşte termenele de transmitere a datelor în REVISAL, referitoare la angajarea salariaţilor şi încetarea contractelor individuale de muncă. Obligaţiile se referă la transmiterea de către angajatori, la ITM, a informaţiilor referitoare la angajare, cu cel târziu o zi lucrătoare înaintea începerii activităţii salariatului şi tot cu o zi înainte de încetarea activităţii.
ITM Constanţa atrage atenţia că şi sancţiunile sunt mai mari. Reprezentanţii instituţiei au precizat însă, că legiuitorul a stabilit sancţiune contravenţională cu amendă de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neînregistrat, fără însă ca valoarea cumulată să depăşească 20.000 lei. În plus, regimul de sancţiuni contravenţionale intră în vigoare de la 1 februarie.
De asemenea, angajatorii trebuie să prezinte ataşat la copiile contractelor individuale de muncă ce rămân în evidenţele ITM Constanţa, şi copii după actul de identitate al salariatului şi după alte acte care atestă calificarea corespunzătoare funcţiei menţionate în contractul individual de muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai cezar 27 Jan, 2010 11:05 Contractul pentru angajare il poti duce cu o zi inainte, dat INCETAREA cum sa o duci cu o zi inainte??? Poate nu vine la serviciu o saptamana, ce faci, ii scrii incetarea dupa acele 7 zile? Adica il pontezi inca 7 zile? Bun, il treci in FARA PLATA, dar, repet, e total aiurea sa poti transmite date despre incetare cu o zi inainte....