Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome Cambridge pentru 50 de elevi din Mangalia

ro

08 May, 2008 00:00 4567 Marime text
1210193125.jpg

Scoala nr. 5 "Gala Galaction" este prima institutie de invatamant din Mangalia, competenta sa elibereze elevilor care invata limba engleza, diplome Cambridge. Proiectul a debutat in luna octombrie a anului trecut si este coordonat de catre prof. Luciana Popescu.

Acest program se deruleaza in colaborare cu British Council Bucuresti si are ca finalitate organizarea examenelor Cambridge YLE (Young Learners English), KET (Key English Test) si PET (Preliminary English Test). La cursuri s-au inscris 45 de elevi care au fost indrumati de catre prof. Luciana Popescu, posesoare a calificarilor necesare, recunoscute pentru coordonarea acestui tip de examene. Trebuie precizat faptul ca punctajele obtinute de elevii scolii s-au situat printre cele mai ridicate din intreaga tara. "Copiii inscrisi au urmat cursuri in incinta scolii noastre. In cadrul acestora, am utilizat o gama larga de tehnici si materiale de predare, lectiile fiind bazate pe comunicare, reunind cele patru abilitati lingvistice si anume ascultarea, vorbirea, citirea si scrierea. In urma cursurilor au rezultat atat imbunatatirea abilitatilor elevilor de a folosi limba engleza intr-o gama larga de situatii reale de viata, cat si dezvoltarea increderii si capacitatii de a invata eficient, utilizind diferite resurse", a declarat prof. Luciana Popescu.

Cursurile, recunoscute la nivel international

Cursurile s-au desfasurat in functie de orarul copiilor, in sali multimedia, dotate cu echipament modern (TV, videoproiector, casetofon), manuale si materiale de curs specifice. Acestea au avut rolul de a familiariza elevii cu structura examenelor. S-a lucrat, selectiv, pe subiecte de examen recente, s-au vizionat fragmente de inregistrari video ale probei orale si au fost trecute in revista materialele pregatitoare (cursuri, seturi de teste). Prima sesiune de examene a avut loc pe data de 20 octombrie 2007, iar a doua pe 12 aprilie 2008. Examenele Cambridge de engleza generala sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiaza aceasta limba. In fiecare an, peste un 1,5 milioane de oameni din 135 de tari sustin examene Cambridge. Diplomele sunt recunoscute la angajare sau studii, fiind echivalate pe Scala Comuna Europeana de referinta pentru limbi straine, publicata de Consiliul Europei. Testele YLE Cambridge sunt recomandate copiiilor cu varste intre 7 - 12 ani si au trei niveluri de dificultate: Starters, Movers si Flyers.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii