Direcția pentru Siguranța Navigației, din ANR, fără șef! Laurențiu Zanfir s-a pensionat!
Direcția pentru Siguranța Navigației, din ANR, fără șef! Laurențiu Zanfir s-a pensionat!
07 Jul, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2107
Marime text
- Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul siguranței navigației și al securității navelor.
- Autoritatea Navală Română este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică, înființată prin fuziunea Inspectoratului Navigației Civile cu Regia Autonomă „Registrul Naval Român“.
- În urma fuziunii, ANR a preluat toate drepturile și obligațiile celor două persoane juridice care s-au desființat.
Două structuri importante din cadrul Autorității Navale Române funcționează, în prezent, fără director! Este vorba despre Căpitănia Zonală Constanța și despre Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, ambele din cadrul ANR.
Atât Căpitănia Zonală Constanța, cât și Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, au rămas fără șefi plini după ce aceștia (Alexandru Mezei, de la Căpitănia Zonală Constanța și Laurențiu Zanfir, de la Direcția Siguranța Navigației) s-au pensionat!
Despre ANR
Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul siguranței navigației și al securității navelor.
ANR este organizată și funcționează potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1133/2002 și a Ordonanței de Guvern nr. 42/1997 privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare.
Autoritatea Navală Română este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică, înființată prin fuziunea Inspectoratului Navigației Civile cu Regia Autonomă „Registrul Naval Român“.
În urma fuziunii, ANR a preluat toate drepturile și obligațiile celor două persoane juridice care s-au desființat.
Structura organizatorică a Autorității Navale cuprinde aparatul propriu central (constituit din direcții, servicii, birouri, compartimente) și organele teritoriale operative, care își desfășoară activitatea în teritoriu.
Aparatul central al ANR are în componența sa serviciile funcționale, Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, Direcția Tehnică, Direcția Juridica, Reglementări și Resurse Umane, Direcția Economică, Centrul Maritim de Coordonare și Serviciul PSC/FSC.
Organele teritoriale operative sunt unități fără personalitate juridică, aflate în subordinea aparatului central, constituite din căpitănii de port și inspectorate tehnice.
În subordinea Autorității Navale se află 5 căpitănii zonale la Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, cărora li se subordonează căpităniile de port și oficiile de căpitănie din zonele de jurisdicție specifice.
Zonele de jurisdicție ale organelor teritoriale operative se stabilesc de către directorul general și se aprobă de către Consiliul de Conducere al ANR.
Principalele atribuţii ale Autorităţii Navale Române: inspecţia, controlul şi supravegherea navigaţiei, controlul statului pavilionului şi controlul statului portului, coordonarea activităţilor de asistenţă, căutare şi salvare în apele naţionale navigabile şi a acţiunilor în caz de calamităţi naturale şi sinistru naval, protecţia apelor navigabile împotriva poluării de către nave, sancţionarea contravenţiilor, cercetarea evenimentelor şi accidentelor de navigaţie, înmatricularea şi evidenţa navelor sub pavilion român, evidenţa, atestarea şi brevetarea personalului navigant, supravegherea tehnică, clasificarea şi certificarea navelor, aducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin statului din acordurile şi convenţiile internaţionale la care România este parte privind domeniul său de activitate, reprezentarea statului român în organisme internaţionale din domeniul transporturilor navale, pe bază de mandat, implementarea normelor, regulilor şi convenţiilor internaţionale în legislaţia română, elaborarea, avizarea şi supunerea spre aprobarea Ministerului Transporturilor a proiectelor de acte normative şi norme obligatorii și auditarea pentru certificare ISM (Certificatul de Siguranţă al Navei) şi ISPS (Codul Internațional pentru Siguranţa Navelor şi Securitatea Facilităţilor Portuare) a navelor şi a companiilor de navigaţie.
Conducerea ANR
Dumitrache Cosmin-Laurențiu - Director General
Trandafir Răzvan Gabriel - Director General Adjunct
Popa George Dorel - Director Direcția Juridică, Reglementări și Resurse Umane
Călințaru Cristina - Director Direcția Economică
Alexe Adrian Gheorghe - Director Centrul Maritim de Coordonare
- Director DSNSNPN
Bălan Gabriel - Director Direcția Tehnică
Director Căpitănia Zonală Constanța
Stancu Adrian Constantin - Director Adjunct Căpitănia Zonală Constanța
Ichim Iulian Dan - Director Căpitănia Zonală Tulcea
Brânză Vlăduț - Director Căpitănia Zonală Galați
Oprea Manuel Florin - Director Căpitănia Zonală Giurgiu
Halîngă Gheorghe - Director Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin
Consiliu de conducere
Dumitrache Cosmin-Laurențiu – Preşedinte
Gîrlă Laura-Diana
Damian Liliana
Sava Mihaela
Cânu Anca Diana
Duțu Nicholas Adrian
Jipa Ana Maria Cristina
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Alexandru Mezei nu mai este directorul Căpităniei Zonale Constanța! S-a pensionat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii