Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directoarea Scolii nr. 8, acuzata ca „trage chiulul" de la ore

ro

08 Dec, 2009 00:46 10573 Marime text
elena_buhaiev.jpgTatăl unui elev de clasa a V-a, de la Şcoala nr. 8 din Constanţa susţine că profesoara de limba şi literatura română, care este şi directoarea acestei unităţi de învăţământ pasează orele pe care le deţine la alte cadre, pe motiv că „are probleme de rezolvat la inspectorat".

Părintele nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea, „deocamdată, din motive lesne de înţeles", după cum se arată în mesajul trimis inspectorului de română, din cadrul Inspectoratului Şcolar Constanţa, mesaj care a fost ulterior expediat şi redacţiei noastre.

Acesta susţine că directoarea Şcolii nr. 8, care predă elevilor din clasa a V-a limba şi literatura română lipseşte frecvent de la ore şi lasă copiii în seama altor „persoane calificate", care de fapt, cel puţin teoretic, nu deţin această calificare.

În urmă cu ceva timp a avut loc şi o şedinţă cu părinţii, la care a participat şi directoarea, şi se pare că aceasta a pus lipsa de la ore pe seama problemelor pe care le are de rezolvat la inspectorat.

„La clasa unde am copilul se face limba română cu d-na director a şcolii respective. La ultima şedinţă cu părinţii a fost şi d-na Munteanu Ileana şi a fost întrebată de motivul pentru care lipseşte frecvent de la orele de română. D-na director a motivat că are probleme de rezolvat la inspectorat şi că lasă la orele de română persoane calificate.", se arată în mesajul părintelui, trimis ISJ Constanţa. Tot acesta precizează că ulterior a aflat că de fapt, „acele persoane calificate sunt bibliotecara şcolii şi o învăţătoare de la ciclul primar".

Marea supărare a părintelui este faptul că, deşi sesizarea a fost trimisă, prin e-mail, Inspectoratului Şcolar încă de pe 26 noiembrie, nimeni nu i-a trimis nici un răspuns. Acesta a cerut o lămurire referitor la situaţie şi a întrebat, retoric cel puţin până la acum, dacă există posibilitatea să-şi transfere copilul, din al doilea semestru, la altă şcoală, având în vedere şi faptul că directoarea şcolii are experienţă ca profesor de religie, nicidecum de română.

„Eu am lăsat copilul la şcoala respectivă şi pentru clasele V - VIII în speranţa că domnul Olteanu va fi profesor de română (nu am ştiut că iese la pensie anul acesta). Având în vedere că d-na director are vechime ca profesor (de religie, şi nu de română), acesta fiind primul an de română, aş dori să aflu dacă voi putea să-mi mut copilul la altă şcoală din semestrul II.", se arată în mesajul trimis Inspectoratului.

Această rugăminte a fost lăsată însă pe hârtie iar o clarificare a situaţiei... încă se aşteaptă. Totuşi, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Elena Buhaiev, a precizat că această sesizare este în lucru şi că vor merge în control inspectorii de specialitate, probabil astăzi sau mâine. Referitor la explicaţia pe care părintele elevului susţine că i-a fost dată, că directoarea „are probleme de rezolvat la inspectorat", Elena Buhaiev nu prea a acceptat această scuză: „Are patru - şase ore, cel mult. Nu poate spune că toată ziua este la Inspectorat."

Conducerea Şcolii nr. 8 a fost contactată telefonic, ieri, pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la verosimilitatea acestei sesizări. Consilierul de imagine al şcolii, Adrian Bădilă, profesor de muzică a declarat, pe un ton iritat, că nu există aşa ceva, deoarece directoarea ar fi fost chemată la ISJ, lucru care nu s-a întâmplat şi că aceasta nu dă nici o declaraţie. În plus, potrivit acestuia, fără acordul Inspectoratului, nu se va da absolut nici o informaţie, mai ales că în situaţia de faţă este vorba doar despre o informaţie primită de la un „cretin".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eleva a sc 8 21 Jan, 2010 21:47 Nu este adevarat tot ce se spune despre doamna directoare ..este o doamna care isi profeseaza meseria cu drag..dar pe langa faptul ca este o doamna buna..este si foarte severa !
  • un elev al scolii 8 20 Jan, 2010 20:55 hmm...ce pot spune ? este un subiect ce nu isi cam are rostul.. invatz in scoala 8 nu va pot spune cine sunt ..dar dupa comentariul care o sal fac multi poate isi vor da seama,mai ales doamna directoare.Am ajuns de multe ori in cabinetul doamnei...insa .. niciodata in cabinetul domnului Olteanu..ca am fost sau nu de vina,am ajuns si ce era sa fac? fiind un elev nu pot avea cuvant :(. orice as spune nu ma crede nimeni.dar cu toate acestea eu vreau sa atrag atentia ca nu este adevarat ce se zice despre doamna directoare...chiar daca doamna este intrun fel mai mult sau mai putin severa cu noi . nu o mai comparati cu domnul Olteanu.N-are nici un rost!,este adevarat domnul Olteanu pt a avea un vinovat cauta ft multe dovezi si daca domnul Olteanu iti scadea nota la purtare atunci chiar insemna ca ai facut ceva grav ! el scadea nota pe anumite criterii,ci nu pt orice copilarie :| .. dupa tot ce am citit nu prea mai am cuvinte..eu am spus ce am avut de spus.Doamna directoare este o femeie extraordinara...dar este foarte severa.Eu o apreciez pt ceea ce face.Isi face doar datoria. Dar doamna directoare.Va dau un sfat: inainte sa acuzati un copil, fiti sigura ca el este de vina.Cu asta am inchis.
  • Marcel Pavel :)) 20 Jan, 2010 18:52 Am si eu ceva de precizat:Nu cred ca doamna directoare ar "chiuli" de la ore din motive personale,dar din comentariile anterioare reiese faptul ca,domnul Adrian Badila dupa cum bine stiti,profesor de educatie muzicala,fiind "biban" in aceasta scoala(suplinitor),are puterea de a o convinge pe doamna directoare sa ia masuri care nu convin multor elevi. Aici as vrea sa fac o mica paranteza si sa amintesc un lucru:cand domnul profesor de muzica a venit in aceasta scoala,director era domnul Olteanu.Pe vremea aceea totul era bine iar domnul profesor nu avea nici o legatura cu problemele scolii.Printr-o mare minune,doamna Munteanu devenind directoare a acestei scoli,si domnul Badila a ajuns consiler(chiar daca el avea doi ani in aceasta scoala).Ceea ce vreau eu sa spun:doamna Munteanu ar fi o directoare model,daca nu ar "canta" domnul profesor de muzica.
  • serban 12 Jan, 2010 10:25 Totul mi se pare o facatura a fostului director O lteanu care regreta ca a iesit la pensie si nu mai are de unde sa traga o suma de bani care ea-i rotunjeasca veniturile. cei de la I S J trebuie sa faca bine si sa spuna clar cine a facut aceasta sesizare pentru a nu cade banuiala pe un parinte nevinovat, iar daca acesta exista sa aibe curajul sa iasa in fata clasei si sa o spuna ca un barbat ce se considera.
  • anonim 12 Jan, 2010 09:38 hello, voi nu aveti cum sa stiti daka lipseste doamna de la ore daka nu sunteti in clasa a 5 adika clasa mea.Ok????
  • anonim 09 Jan, 2010 18:20 Fostul domn director domnul Olteanu venea de fiecare data la orele de curs cu toate ca foarte rar intarzia 5 min maxim ...
  • Cuk13 Cr1sp :x 07 Jan, 2010 21:44 Este cea mai mare MINCIUNAA !!!!!!..Dn`a directoare este un exemplu profesoral..si nu a tras chilul niciodata ..doar cat mai intarzia cate putin si atat ..a fost o inscenare !!!!..Si doamna din poza nici nu este doamna directoare a scolii 8 !!!!
  • bybux 07 Jan, 2010 21:42 nu o sa o dati pe dna directoare joss ..!!! nu o sa putetiii !!!!
  • bybux 05 Jan, 2010 19:49 nu e adevarat .. dna directoare vine la fiescare ora chiar daca mai intarzie putin .. dar vine .. !! si nimeni nu o sa o dea pe dna jos !!!! este o MINCIUNA ... minciuna are picioare scurte si pana la urma o sa se afle adevarul .. !!!!
  • sc nr 8...................... 05 Jan, 2010 09:53 no sa reusiti so dati jos pe dna directoare!!!!!!!!!!!!
  • edusk 05 Jan, 2010 09:51 totul esye o inscenare:P:))vor so dea pe doamna directoare jos k sa preia ei comanda si no sa fie asa O SA VEDETI
  • edybratianu 05 Jan, 2010 09:49 nik nu este adevarat din c se spune!!!!!!!ESTE O MINCIUNA
  • profesor din scoala 8: 12 Dec, 2009 11:50 probabil ca cel care a commentat putin mai sus ca fiind "profesor" nu poate fi decat domnul badila, cel care este, de fapt, directorul scolii (desi e de doi ani in invatamant, suplinitor la scoala 8, s-a dat pe langa directoare si el "taie si spanzura" in scoala). Este adevarat ceea ce se spune despre directoare. Nu pleaca la inspectorat cu probleme, de fapt merge la inspectii de grad, primind bani si pentru acest lucru. inspectoratul putea pur si simplu sa verifice cand s-au facut inspectiile respective, in ce zile si in ce interval orar. Dar cum cioara la cioara nu-si scoate ochii... S-a umplut scoala de profesori de limba romana care , de fapt, ar trebui sa predea religie, profesori pensionati care sunt tinuti de directore (cu contributia ISJ-ului). asa se duce scoala noastra de rapa...
  • I P 08 Dec, 2009 16:50 Si in poza cine este , ca nu e directoarea scolii ?
  • ...escu 08 Dec, 2009 14:00 Ha, Ha , Ha jos palaria Anca Chiacu ,cred ca esti redactor pe pile !!!
  • Mihai 08 Dec, 2009 11:45 Stimata Ana Chiacu Ar trbui pentru o informatie sa aveti 3 surse,asa parca ar trebuii, pina sa faceti afirmatii si a pune etichete.Ce parinte isi lasa la clasele V -VIII doar pentru profesorul de romana? Hai ma lasati, fiti si voi mai destupati la minte
  • Profesor 08 Dec, 2009 10:35 De fapt domnul Olteanu este fostul director al scolii care cred ca facea ore atat cat face si d-na directoare acum. Este adevarat ca un director de scoala lipseste cateodata de la ore deoarece in orice moment pot intervenii probleme administrative sau de alta natura pe care trebuie sa le rezolve urgent. Dar pesemne ca acum, dupa ce Basescu a iesit presedinte, dl. Ene Olteanu doreste sa revina la conducerea scolii si specific PDL-istilor o face starnind un asa zis scandal. Cat despre parinte... Nu iti convine domnule, pleaca la alta scoala.
  • George 08 Dec, 2009 09:58 Stimati redactori Am trait vremea in care anonimele erau la rang de "sopirle" pe baza carora se ascundeau cetatenii cateva zile pe bld Mamaia.Este evident ca o asa anonima este o sopirla,cum iti lasi copilulin clasele V-VIII doar pentru orele de romana?Chiar restul profesorilor nu mai conteaza pentru parintele respectiv ?Deontologic se cauta din 3 surse ,la scoala stimati redactori mai puneti mina pe o carte .