Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Agentiei Taberelor a fost demis

ro

16 Jun, 2003 00:00 1027 Marime text

Pentru ca a refuzat sa-i destituie pe administratorii de la Eforie Sud si Nord

Conform declaratiilor acestuia, decizia a apartinut directorului Agentiei Nationale, Diana Nicolae, pentru ca a refuzat sa-i destituie pe administratorii taberelor de la Eforie Nord si Sud * In urma cu cateva zile, echipele Inspectiei Sanitare de Stat Constanta au efectuat un control la bazele turistice din Eforie Sud si Nord * In cazul in care nu se vor remedia toate deficientele, circuitele cu probleme vor fi scoase din uz si se vor aplica amenzi intre cinci si cincizeci de milioane de lei * Administratorii au avut la dispozitie numai patru zile pentru a remedia problemele * Agentia Nationala nu a mai alocat bani pentru bazele de pe litoral de peste un an de zile, reparatiile fiind suportate din fonduri proprii * Fostul director sustine ca verificarea efectuata de reprezentantii ISS Constanta a fost facuta in spatiile care nu erau folosite de doi ani de zile sau acolo unde se faceau reparatii

Directorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar Constanta, Gheorghe Balaban, a fost destituit din functie, la sfarsitul saptamanii. Conform declaratiilor acestuia, decizia a apartinut directorului Agentiei Nationale, Diana Nicolae, pentru ca a refuzat sa-i destituie pe administratorii taberelor de la Eforie Nord si Sud. In urma cu cateva zile, echipele Inspectiei Sanitare de Stat Constanta au efectuat un control la bazele turistice pentru a stabili daca cele doua tabere sunt pregatite sa primeasca primele serii de elevi care vor sosi pe 16 iunie. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Sanitar de Stat Constanta au descoperit deficiente in ceea ce priveste depozitarea alimentelor. Spatiile de depozitare a alimentelor erau foarte mici si inguste, astfel ca depozitarea acestora se facea in conditii improprii. Placi din faianta bucatariei lipseau, iar geamurile erau sparte, nu exista suficienta lenjerie de pat. Pentru ca baza turistica "Luminita" nu a mai avut turisti din luna septembrie a anului trecut, pe tot parcursul acestei perioade nefiind "locuita", gandacii si panzele de paiajen si-au facut prezenta din plin. Inspectorii au recomandat efectuarea dezinsectiei in cel mai scurt timp posibil. De asemenea, inspectorii au constatat nerespectarea circuitelor in ceea ce priveste prepararea alimentelor. In privinta conductelor de apa, acestea trebuie acoperite, izolate, fiind necesara efectuarea dezinsectiei, iar sitele din geam sa fie schimbate. In cazul in care nu se vor remedia toate deficientele, circuitele cu probleme vor fi scoase din uz si se vor aplica amenzi intre cinci si cincizeci de milioane de lei. Astfel, administratorii au avut la dispozitie numai patru zile pentru remedierea problemelor.

Agentia Nationala nu a mai dat bani de un an

Contactat telefonic, Gheorghe Balaban a precizat ca i s-a cerut demiterea administratorilor din cele doua tabere, insa acesta a decis doar sa-i sanctioneze. "Practic, administratorii impreuna cu familiile au pus pe picioare cele doua baze, au reparat si au facut curatenie, au muncit chiar fara bani. Nu exista fonduri suficiente pentru repararea completa a taberelor", a explicat Gheorghe Balaban. Aceeasi sursa a mentionat ca Agentia Nationala nu a mai alocat bani pentru bazele de pe litoral de peste un an de zile, reparatiile fiind suportate din fonduri proprii. De asemenea, acesta a adaugat ca verificarea efectuata de reprezentantii ISS Constanta a fost facuta in spatiile care nu erau folosite de doi ani de zile sau acolo unde se faceau reparatii. "In tabere existau locuri amenajate pentru a primi elevii, insa verificarea s-a facut numai la spatiile care nu erau utilizate, si nu in camere. Oricum, poate prin controlul efectuat, directorul de la Agentia Nationala a Taberelor isi va aminti si de litoral, alocand bani pentru bazele turistice", a precizat Gheorghe Balaban, acesta adaugand ca nu cunoaste numele celui care va ocupa postul de director al ATTTS Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii