Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispoziții anonimizate Primarul Chițac a semnat pentru constituirea Comisiilor de recepție pentru marile bulevarde

ro

16 Jul, 2024 14:56 379 Marime text
  • Consecințele imediate ale recepției acestor proiecte se traduc prin desființarea locurilor de parcare de pe aceste bulevarde
     

Primarul Vergil Chițac a semnat dispozițiile privind constituirea Comisiilor de recepție la finalizarea lucrărilor aferente obiectivelor de investiții – organizare de șantier aferente proiectelor „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangalia”, constituirea Comisiei de recepție la terminarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangalia”, respectiv constituirea Comisiei de recepție la terminarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”.

Este vorba despre dispozițiile nr. 2076, 2077, 2078 și 2079 din 12 iulie a.c. al căror conținut a fost secretizat la indexarea pe pagina de web a Primăriei Constanța.

Este vorba despre „Îmbunătățirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între gara CFR şi staţiunea Mamaia”, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei” și „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Amintim că obiectivul general al celor două proiecte de reabilitare a marilor bulevarde implementate de Primăria Constanța este acela de îmbunătățire a mobilității urbane prin încurajarea utilizării modurilor de transport prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă dar și renunțarea la toate locurile de parcare de pe traseele acestora bulevarde. Pentru că ținta Programului Operațional Regional este aceea de a încuraja transportul în comun și pietonal.

Cu toate că aceste lucrări aveau termen de finalizare 31 decembrie 2023, prin Ordonanța 36 din 17 mai 2023, privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020, s-a procedat la etapizarea proiectelor mature.

Consecințele imediate ale recepției acestor proiecte se traduc prin desființarea locurilor de parcare de pe aceste bulevarde.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii