#DobrogeaAcademică Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)
#DobrogeaAcademică: Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova
24 Sep, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2248
Marime text
Acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, a participat, în perioada 18-21 septembrie, la lucrările „Forth International Conference on Nanotechnologies and Biomedical Engineering“, Chișinău, Republica Moldova.
De asemenea, la invitația Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de stat din Republica Moldova, acad. Bogdan C. Simionescu a prezentat o prelegere adresată cadrelor didactice, studenților și doctoranzilor.
Cu acest prilej, acad. Bogdan C. Simionescu a fost invitat la Radio Moldova, alături de acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, unde au abordat subiecte științifice, dar au vorbit și despre importanța și necesitatea colaborării dintre Academiile de la București și Chișinău.
Academicianul Bogdan Simionescu (vezi CV în secțiunea „Documente“), membru titular din 2009 (corespondent - 2000), este inginer chimist, doctor în științe chimice, profesor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cercetător științific I la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” al Academiei Române.
#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
Sursa foto: Facebook / Tatiana Fișer
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii