Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:37 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două aeronave militare americane au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

12 Feb, 2022 17:03 4653 Marime text
Două aeronave militare americane au aterizat în această după amiază pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. 

Acestea au ajuns la o zi după ce convoiul cu tehnic militară a SUA au ajuns în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. 

Tot ieri, 11 februarie 2022, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efectuat o vizită în România în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu la invitatia președintelui Klaus Iohannis. Alături de el, a venit și secretarul adjunct NATO, Mircea Geoană.

Aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, vor ajunge în România din Germania. 

Surse din MApN au precizat că militarii vor ajunge unii cu aeronave, alții cu autocare. 

Astfel de zboruri vor mai avea loc zilele următoare pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. 

Detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).


Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii