Două colțuri de rai din Delta Dunării, scoase la vânzare pentru mai bine de 3 milioane de euro
Două colțuri de rai din Delta Dunării, scoase la vânzare pentru mai bine de 3 milioane de euro
06 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
14057
Marime text
Nu există român sau străin să nu rămână uimit de frumusețea pe care o are Delta Dunării, iar majoritatea zonelor din județul Tulcea se află sub Patrimoniul mondial Unesco. Conform Artmark Historical Estate, pe platforma lui de vânzare, o bucată din Deltă este vândută de proprietar. Vorbim aici de Insula Matița, paradisul privat din Delta Dunării.
Insula Matița se află la Chilia Veche, județ Tulcea, și face parte din cadrul Rezervația Biosferei “Delta Dunării” (Patrimoniu mondial UNESCO). Se află la 45 km de Tulcea și la 12 km de Mila 23, iar prețul de vânzare este de 350.000 de euro. Terenul are o suprafață de 6.280 mp, dintre care construit este doar 1.362 mp, restul fiind un spectacol al naturii. Când spui “insulă”, gândul îți fuge instantaneu la izolare, natură sălbatică, liniște și deconectare. Iar Insula Matița nu face excepție, oferindu-le pe toate acestea împreună cu necesitățile de confort ale omului contemporan. Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei. Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon. În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tătaru.
Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative. Toate construcțiile păstrează imaginea tradițională a locului, sunt acoperite cu stuf și au fost complet renovate în exterior în 2018.
Un alt loc rupt din Rai, scos recent la vânzare este „Holbina Trei Bibani”, complet turistic de 4 stele, aflat în Delta Dunării. Construit în 2014, se vinde pentru 3 milioane de euro, vorbind aici de un teren de 1.270 de hectare.
Cu o suprafață de aproximativ șase ori mai mare decât cea a principatului Monaco, întins pe mai bine de 1.200 de hectare, complexul turistic “Holbina Trei Bibani” și domeniul acestuia reprezintă una dintre cele mai spectaculoase proprietăți de pe piața hotelieră. Situat în inima Deltei Dunării, resortul este o oază de confort la cele mai înalte standarde înconjurată de un peisaj virgin și sălbatic specific unei rezervații naturale.
Chiar și drumul până la aceasta proprietate este o experiență în sine. După ce treci de satul Dunavățul de Jos, ultimul bastion al civilizației, urmează o călătorie de încă 45 de minute pe canalele Deltei. Cele mai rare specii de păsări, pești care sar din apă și o liniște de sanctuar sunt doar preambulul pentru ceea ce urmează la capătul acestei veritabile expediții. Brusc, sălbăticia face loc unui complex luxos, amenajat în deplină armonie cu natura. 13 clădiri, cu o suprafață desfășurată totală de 2.796 de mp, întinse pe un teren de aproape 1,8 hectare, compun nucleul unui resort al cărui domeniu depășește în întindere state înscrise în atlasele geografice ale mapamondului. Însă, în ciuda dimensiunilor sale impresionante, “Holbina Trei Bibani” a fost gândită cu un accent deosebit pus pe intimitate. Complexul are o capacitate totală de cazare de 58 de locuri și dispune de un restaurant de patru stele care poate acomoda 60 de clienți. La acestea se adaugă 6 rulote elegante, complet dotate și utilate, care pot găzdui încă 20 de turiști. Personalul care deservește proprietatea are propriile spații de locuit, dar și o cantină special dedicată. Două pavilioane destinate organizării de evenimente, piscine, jacuzzi, debarcadere și chiar un heliport sunt alte câteva elemente care se înscriu în zestrea imobiliară a Holbinei. În plus, cele 1.270 de hectare de luciu de apă sunt amenajate cu ajutorul unor canale interioare ce însumează o suprafață construită de 129.154 de mp, proprietatea fiind delimitată de diguri cu o lungime totală de 13 kilometri. Iar digurile au o funcție dublă. Îngrădesc perimetrul, dar sunt amenajate totodată ca o uriașă pistă pentru bicicliști. Și dacă orice biker se poate declara mulțumit de ceea ce găsește aici, cu adevărat fericiți sunt pasionații de pescuit. Holbina Trei Bibani este paradisul pescarilor, o zonă desemnată de numeroși bloggeri de profil drept cel mai bun loc de prins știucă din Europa. Nu întâmplător Holbina este locul în care s-a desfășurat ani de-a rândul competiția internațională “Cupa Mondială de Știucă” iar capturile de peste un metru nu sunt tocmai o raritate.
Sursă foro: Artmark Historical Estate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii