Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două decenii de când primele femei au absolvit cursurile școlii militare de la Constanța Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

ro

23 Jul, 2024 11:29 173 Marime text
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează vineri, 26 iulie, începând cu ora 11.00, pe platoul din incinta unității, festivitatea de absolvire și de acordare a primului grad militar absolvenților Promoției 2024, denumită onorific „Avram Iancu – 200”.

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, în cadrul ceremoniei, 68 de absolvenți școlarizați pentru Ministerul Apărării Naționale vor primi gradul de maistru militar clasa a V-a, în timp ce zece absolvenți școlarizați pentru Ministerul Afacerilor Interne vor primi gradul de agent. Cei 78 de absolvenți vor fi repartizați în unități militare din Forțele Navale Române și, respectiv, Poliția de Frontieră.

Festivitatea de anul acesta marchează și aniversarea a două decenii de când primele femei au absolvit cursurile școlii militare de maiștri militari de la Constanța, în frunte cu șefa de promoție de la acea vreme, maistru militar clasa a IV-a Carmen Arsene. La 20 de ani distanță, titlul de șef de promoție îi revine tot unei tinere ambițioase, maistru militar clasa a V-a Ana-Maria Oniceanu, absolventă a specialității Comunicații navale și informatică, cu media 9,70.


Citește și:

ConstanțaFestivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii