Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:37 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două spitale noi la Constanţa. Ce specialităţi vor avea

ro

11 Mar, 2017 00:00 11383 Marime text
La Constanţa ar putea fi construite două noi unităţi medicale. Este vorba despre o structură medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie şi un spital care să asigure condiţii de tratament şi spitalizare decente pentru bolnavii de cancer.
 
Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat şi a obţinut de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 545 din 10 martie 2017 pentru „Crearea unei structuri medicale în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţul Constanţa (lot 1) şi Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (lot 2) - studiu de fezabilitate“. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Adresa celor două unităţi sanitare noi este pe bulevardul Tomis nr. 145, lot 2/1 şi lot 2/2.
 
Reamintim că, anul trecut, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţă de CJC demararea studiilor de oportunitate şi a studiilor de fezabilitate pentru aceste proiecte. Ambele propuneri au la bază Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2014-2020. Dacă va prinde viaţă, structura medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţul Constanţa va oferi servicii precum obstetrică-ginecologie, ginecologie generală, asistenţă la naştere, naştere sub apă, analgezie peridurală, prelevare de celule stem, managementul sarcinii cu risc crescut, psihologia sarcinii şi a lăuziei, diagnostic prenatal, neonatologie, reproducere asistată, ginecologie endocrinologică, chirurgie ginecologică şi chirurgie fetală. Unitatea va dispune şi de un laborator de analize medicale.
 
Cel de-al doilea spital, cu profil oncologic, va avea mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), precum şi urmărirea pacienţilor după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacţiilor adverse pentru tratament, screeningul pentru anumite localizări de cancer sau tratamente paliative pentru pacienţii în cazul cărora tratamentele nu mai sunt oportune.
 
Citeşte şi:
 
Sondaj de opinie 70% dintre respondenţi îşi doresc înfiinţarea spitalelor de oncologie şi obstetrică-ginecologie!
 
Sondaj de opinie Consideraţi oportună înfiinţarea de spitale specializate pe oncologie şi obstetrică-ginecologie-neonatologie în judeţ?
 
UPDATE 2 CJC anunţă că un nou spital de oncologie ar putea funcţiona în fostul sanatoriu de la Eforie Sud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii