Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Draghici se crede „Administratia Cimitirului" Central (document)

ro

12 Nov, 2009 00:59 5183 Marime text
cap1.jpgInformarea în atenţia concesionarilor şi a firmelor de pompe funebre este semnată de Drăghici şi parafată cu ştampila SC Clares SRL. Pe www.ziuadeconstanta.ro puteţi citi contractul de prestări servicii dintre Clares şi primărie, dar şi HCLM 334/2005

Dumitru Drăghici, cel care are grijă de Cimitirul Central, se crede şef peste locul de veci.

Chiar dacă între firma Clares SRL, al cărui patron este Drăghici, şi Primăria Constanţa există încheiat doar un contract de prestări servicii, „cioclul" şi-a permis să emită o informare, „în atenţia concesionarilor şi a societăţilor care solicită serviciul de transport funerar în interiorul Cimitirului Central", pe care a semnat-o „administraţia cimitirului". S-a semnat şi a pus ştampila SC Clares SRL. Cu alte cuvinte, Drăghici al nostru se crede nici mai mult, nici mai puţin decât administratorul Cimitirului. Loc care aparţine de drept municipiului şi locuitorilor săi. Nu mai are niciun rost să amintim că în contractul de prestări servicii (pe care îl puteţi vedea pe www.ziuadeconstanta.ro) nu se spune nici pe departe că firma lui Drăghici ar avea puteri depline. Ba dimpotrivă, atribuţiile prestatorului de servicii sunt administrative şi ţin de pază şi de curăţenie. Numai că nea Mitică, aşa cum îi spun apropiaţii, s-a gândit mai bine că n-ar strica să instaureze monopolul pe serviciile funerare din zonă. Firmele de profil care funcţionează în aproprierea Cimitirului Central se plâng de ani buni din cauza faptului că sunt şuntate de Drăghici. Şi cum se întâmplă asta?! Nu foarte greu: SC Clares SRL, pe lângă faptul că prestează servicii pentru municipalitate, şi-a mai făcut şi firmă de pompe funebre, dar şi magazin de specialitate (se spune că a fost făcut pe banii primăriei). Ba chiar face şi sicrie. Şi, pentru a „rupe gioalele" concurenţei, şeful Claresului s-a gândit că n-ar strica să interzică accesul altor maşini funerare, decât ale sale, în incinta locului de veci.

colaj2.jpgNea Mitică faţă cu administraţia

O altă idee strălucită a fost perceperea unei taxe de acces în cimitir, pentru maşinile altor societăţi, în valoare de 120 de lei. Taxă ilegală, neaprobată de Consiliul Local Constanţa. Însă, aleşii locali au aflat „manevra" lui Drăghici şi au luat atitudine. Ba chiar se pare că şi unul dintre consilierii locali a fost victima lui Drăghici şi a fost taxat cu 120 de lei, chiar dacă nu a folosit o maşină mortuară. Dar asupra acestui caz vom reveni. Până una alta, domnul „administraţia cimitirelor" a trântit în faţa celor care lucrează la firmele de pompe funebre informarea despre care făceam vorbire. Menţionează HCLM 334/2005 şi încropeşte un Regulament de Ordine Interioară. Pentru concesionari, adică pentru cei care plătesc taxe şi impozite în Constanţa, pentru cei care plătesc pentru a avea un loc de veci în Cimitirul pe care Drăghici crede că-l administrează. Am încercat să aflăm şi care este părerea municipalităţii în acest caz, aşa că am apelat la părerea Mariei Andruşcă, şefa Administraţiei Cimitirelor. Aceasta a spus că nu a văzut documentul semnat de şeful de la Clares, însă cu siguranţă Drăghici şi firma sa nu pot fi numiţi administratorii Centralului. Pentru a întări ideea, am dorit să aflăm şi părerea unuia dintre viceprimari. Cum, în urmă cu doar câteva săptămâni, vicele Gabi Stan ne-a aruncat în faţă, întrebat fiind despre acest subiect, că nu are nicio treabă cu morţii şi nu ştie nimic despre această problemă, l-am contactat telefonic pe Decebal Făgădău. Acesta a răspuns, spunând că cimitirele intră în atribuţiile colegului Stan. Aşa că am revenit la acesta. Din păcate, nu a putut fi contactat.

 

{mos_ri:Dumitru Draghici} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pentru o baba 12 Nov, 2009 12:56 nu te certa cu el babo, odata se infurie si primesti interdictie sa aprinzi lumanari la mormant!apoi te vad alegand dupa libera trecere ca unii de prin jurul cimitirului.
  • o baba 12 Nov, 2009 12:42 Daca ar fi cimitirul lu mama lui si tot nu ar avea voie sa faca pe nebunu pt. o activitate de interes public. Se vede cat de colo ca e in gasca lu Mazare