DSP și ISJ Constanța, la bilanț CJP Constanța implementează un proiect pentru eficientizarea activitatății instituției. Despre ce este vorba
DSP și ISJ Constanța, la bilanț: CJP Constanța implementează un proiect pentru eficientizarea activitatății
04 Mar, 2022 13:37
ZIUA de Constanta
1521
Marime text
- Rapoarte prezentate de instituții constănțene, în ultimul Colegiu Prefectural
Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia DSP Constanța și ISJ Constanța au prezentat bilanțurile de activitate pentru anul 2021, în timp ce CJP Constanța a comunicat implementarea unui proiect menit să eficientizeze activitatea instituției.
Astfel, în anul 2021, DSP Constanța a eliberat următoarele cantități de vaccinuri și carnete de vaccinări: 6.015 doze pentru vaccinul de Hepatită B pediatric, 13.440 pentru BCG, 16.615 pentru pneumococic, 2.528 pentru HPV sau 126.928 pentru vaccinul antigripal.
Totodată, pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în județul Constanța au fost administrate, în 2021, 666.388 de doze de vaccin, la data prezentei, Constanța fiind pe locul trei la nivel național, în ceea ce privește acoperirea vacinală, cu un procentaj de peste 58% (din populația eligibilă).
De asemenea, în cursul anului 2021, reprezentanții DSP Constanța, prin Serviciul de Control în Sănătate Publică, au efectuat controale produselor și obiectivelor cu impact asupra sănătății publice, în domeniile de competență, astfel: 1.147 de controale pe alimente și materiale în contact cu alimentele, 418 controale la unități de turism, inclusiv operatori de plajă, 1.087 de controale la unități de producere, depozitare și desfacere a produselor cosmetice sau 27 de controale în privința gestionării deșeurilor lichide și solide. În total, au fost aplicate 452 de avertismente și 417 amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.310.400 lei.
ISJ Constanța a raportat rezultatele mai multor proiecte derulate de instituție, printre care cel de scădere a ratei de analfabetism funcțional la copiii sub 15 ani.
Programul „Școală după Școală” a fost implementat în 53 de unități de învățământ, iar beneficiari au fost 3.711 elevi, dintre care 2.279 de elevi din învățământul primar și 1.432 de elevi din învățământul gimnazial.
De asemenea, au fost realizate progrese pentru extinderea programelor de tip dual. Astfel, pentru anul școlar 2020/2021 a existat un număr de cinci clase pentru învățământul profesional dual, iar pentru anul școlar 2021/2022 a fost aprobată propunerea de șapte clase cu acest specific.
În același timp, în 2021, prin Centrul de Excelență, s-au desfășurat cursuri speciale de limba română, matematică, fizică, biologie, limba engleză și chimie, de care au beneficiat 198 de elevi identificați cu performanțe înalte la diferite discipline. Acțiunea face parte din dezvoltarea unui sistem de identificare a ariilor de performanță ale elevilor și de sprijinire a celor cu abilități și talente deosebite pentru a atinge excelența.
Nu în ultimul rând, la nivelul CJP Constanța, a fost implementată aplicația care permite transmiterea documentelor în format electronic. Astfel, taloanele de pensie pot fi transmise în contul deschis online în portalul Casei Naționale de Pensii Publice sau pe e-mail.
Astfel, persoanele care doresc transmiterea online a documentului de informare trebuie să dețină un cont în Portalul CNPP (https://www.cnpp.ro/web/guest/autentificare).
În cazul persoanelor care dețin cont, procedura prevede utilizarea unei cereri care se descarcă, se completează, se semnează și se transmite prin Portal, accesând secțiunea „Depunere cereri și documente”, din cadrul domeniului “Comunicare cu publicul”.
Pentru transmiterea documentului de informare, cererea va fi adaugată în PORTAL numai prin contul personal. În cazul persoanelor care nu au cont în Portalul CNPP, primul pas necesar este obținerea unui cont online în Portalul CNPP, urmând pașii prevăzuți de „Procedura de obținere cont online” afișată pe site-ul CNPP, în fereastra „De ce să îmi fac cont?”
(https://www.cnpp.ro/web/guest/solicitare-acces-online).
Procedura prevede utilizarea unei cereri tip care se descarcă, se completează, se semnează olograf/electronic, după caz și se transmite prin Portal, accesând secțiunea „Depunere cereri și documente".
Sursa foto: Pexels
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii