Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA După arșiță, cod galben de inundații! Este vizată și Dobrogea

ro

25 Jul, 2024 13:08 223 Marime text
Sursa foto: Facebook/ INHGA




 
  • Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) anunță un cod galben de inundații până vineri dimineața
 
Specialiștii  INHGA au instituit codul galben care este valabil începând de astăzi, de la ora 12:00, până vineri dimineața, la ora 9:00.
 
Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Gorj, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea, unde există probabilitatea depășirii cotelor de atenție.
 
Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Tulcea.
 

„Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.
În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, spun cei de la INHGA.
 

 
 
Citește și
 Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații pe mai multe râuri din țară
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii