E oficial! Primăria Constanța împrumută 270 de milioane de lei pentru investiții publice de interes local (DOCUMENT)
E oficial! Primăria Constanța împrumută 270 de milioane de lei pentru investiții publice de interes local
04 Oct, 2024 12:48
ZIUA de Constanta
521
Marime text
Prin dispoziția nr.2961 din 26 septembrie a.c., primarul Vergil Chițac a aprobat normele procedurale pentru achiziționarea de servicii de creditare bancară.
Este vorba despre creditul de aproximativ 270.000.000 lei aprobat în luna august a acestui an de Consiliul Local Municipal Constanța prin proiectul de hotărâre nr.369/2024 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne/externe.
În expunerea de motive a proiectului s-a evidențiat faptul că pentru a putea efectua lucrările de investiţii într-un termen scurt, Direcţia Financiară din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a identificat posibilitatea contractării unui împrumut cu o valoare de maximum 269.827.057,83 lei, respectiv 53 de milioane de euro cu o maturitate de maximum 12 ani.
Împrumutul este necesar pentru finanțarea reabilitării unor clădiri rezidențiale și pentru modernizarea noului CET.
Pe 3 octombrie a.c., Primăria Constanța a lansat în SEAP un anunț privind servicii acordare credit bancar în valoare de maxim 269.827.057,83 lei. Durata contractului va fi de 144 luni de la data semnării.
Contractul se va încheia numai după obținerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale, se arată în caietul de sarcini care însoțește anunțul, vezi secțiunea „documente".
Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
Costul total al finanțării se va calcula prin metoda Ratei interne de rentabilitate (RIR). Pentru calcularea RIR se vor lua în calcul toate fluxurile de numerar asociate cu finanțarea și se va considera rata interbancară ca fiind constantă pe toată durata împrumutului bancar, egală cu valoarea ROBOR6M din data de 13.09.2024.
Ipotezele în care va fi făcută evaluarea RIR vor fi asumate unitar și egal pentru toate ofertele, conform cu prevederile documentației și cu caracteristicile ofertelor depuse de către băncile participante.
Ofertantul trebuie să ia toate masurile astfel încât aceasta să fie primită și înregistrată de către autoritatea contractanta până la data și ora limita pentru depunere, stabilită în anunțul de participare, respectiv 06.11.2024, ora 12:30.
Ofertantul își asumă iscurile transmiterii ofertei, inclusiv forța majoră. Toate documentele depuse, documentele de calificare și documentele care însoțesc oferta trebuie să fie scrise sau tipărite cu cerneală neradiabilă și vor fi numerotate și semnate pe fiecare pagina de reprezentantul autorizat corespunzător să angajeze ofertantul în contract.
Reamintim, nu este prima dată când Primăria Constanța recurge la un astfel de credit, după ce anul trecut a contractat o finanțare rambursabilă internă de peste 51 de milioane de euro, posibilă cu voturile consilierilor PNL și PSD.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Constanța se împrumută cu aproape 54 de milioane de euro. La ce vor fi folosiți banii!
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii