Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectivele MAI intervin în continuare în zonele inundate în urma fenomenelor meteo extreme

ro

15 Sep, 2024 14:17 162 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
  • Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează în continuare pentru limitarea efectelor fenomenelor metrologice periculoase, situații deosebite fiind înregistrate în fiind județele Galați și Vaslui unde au fost afectate aproximativ 5.890 gospodării, 303 persoane au fost evacuate, 5 persoane au fost găsite decedate.
     
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează în continuare pentru limitarea efectelor fenomenelor metrologice periculoase, situații deosebite fiind înregistrate în fiind județele Galați și Vaslui unde au fost afectate aproximativ 5.890 gospodării, 303 persoane au fost evacuate, 5 persoane au fost găsite decedate, transmite un comunicat din partea MAI.

La momentul raportării se intervine în 9 localități din județul Galați (Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Costache Negri, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Măstăcani și Stoicani) pentru evacuarea apei și curățarea gospodăriilor. Totodată se execută misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin.

Sunt operaționalizate 2 tabere de sinistrați (o tabără mobilă între localitățile Pechea și Slobozia Conachi și o tabără în sala de sport a școlii din localitatea Slobozia Conachi).

Totodată, la nivelul județului Galați traficul rutier este restricționat pe un drum național (DN 25) și pe 2 drumuri județene (DJ 251 și DJ 253).

În Județul Vaslui se intervine în 2 localități (Murgeni și Zorile) pentru evacuarea apei și curățarea gospodăriilor.

Efectivele și mijloacele pentru intervenție au fost adaptate situației operative, fiind suplimentate inclusiv cu forțe și tehnică de intervenție de la  alte inspectorate din țară.

Totodată sunt amplasate 6 tabere mobile în județele Galați, Iași și Vaslui.

Pentru gestionarea situației la nivelul județelor afectate sunt activate grupele operative, este crescută capacitatea operațională la Nivelul 4 – Alertă Roșie la nivelul județelor Galați, Iași și Vaslui, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Numărul morților crește în Galați! Încă o persoană găsită decedată în urma inundațiilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii