Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, pregătite de intervenție, în contextul avertizărilor meteo

ro

29 Sep, 2024 12:08 159 Marime text
Sursa foto: Facebook



 
  • Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină pentru gestionarea pentru gestionarea situațiilor de urgență, în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice emise pentru perioada următoare.
 
În acest sens au fost dispuse măsuri concrete, preventive și și pentru intervenție, în special pentru zonele aflate în situație de risc din cauza condițiilor meteorologice severe, potrivit unui comunicat al MAI.
 
S-a dispus ca la nivel local să fie organizat serviciul de permanență la nivelul primăriilor, realizarea unei evidențe a persoanelor vulnerabile și cu dizabilități care ar putea avea nevoie de sprijin, precum și verificarea constantă a situației din teren, cu accent pe monitorizarea râurilor și zonelor potențial inundabile, conform documentului.
 

„S-a subliniat necesitatea și importanța comunicării eficiente, prompte, atât între structurile implicate în gestionarea efectelor acestor fenomene hidro-meteorologice, cât și în relația cu cetățenii, care trebuie informați prin toate mijloacele disponibile cu privire la situațiile periculoase și măsurile dispuse în acest context”, se arată în comunicat.

 
Menționăm că, în cursul zilei de ieri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, au fost organizate două videoconferințe cu autoritățile publice centrale și locale cu responsabilități în gestionarea potențialelor situații de risc determinate de condițiile meteorologice severe, prima condusă de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, iar cealaltă de secretarul de stat Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Recomandăm cetățenilor să se informeze cu privire la măsurile preventive sau de intervenție luate la nivel central și local pentru gestionarea acestor situații și să respecte indicațiile autorităților”, specifică reprezentanții MAI.

 
În ultimele 24 de ore, 19  persoane au fost salvate, 218 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant și 37.388 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC
 
 
 
Citește și
Alertă în Dobrogea de ploi torențiale și furtună! A fost emis Cod Portocaliu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii