Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Școala de Maiștrii Militari a Forțelor Navale se antrenează să răspundă situațiilor de urgență

ro

22 Oct, 2024 13:49 313 Marime text

Elevi, Sursa foto: Facebook/Școala Militară de Miștrii Militari a Forțelor Navale

 
Elevii și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au desfășurat, zilele acestea, activitatea periodică de control și testare a măștilor de protecție împotriva gazelor. Exercițiul este esențial pentru instruirea viitorilor maiștri militari de marină și pentru asigurarea unei reacții eficiente în situații de urgență. 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a scris pe o pagină de socializare că, exercițiul, desfășurat și ca parte a modulului de pregătire militară generală a elevilor de anul I, a avut ca scop familiarizarea acestora cu măsurile de protecție și cu utilizarea corectă a echipamentului de apărare CBRN. Totodată, activitatea face parte din seria de pregătiri tactice care pun accentul pe protecția împotriva factorilor periculoși pe care militarii i-ar putea avea de confruntat în contextul unor misiuni de luptă reale. 

Elevii, dispuși pe plutoane, au fost împărțiți apoi în echipe care au pus în aplicare instrucțiunile detaliate privind procedurile corecte de utilizare a măștilor contra gazelor. Împreună cu elevii, comandanții de subunități au inspectat cu atenție măștile pentru a se asigura că aceste sunt în stare tehnică optimă, fără fisuri sau alte defecțiuni care ar putea periclita sănătatea utilizatorilor sau chiar viața acestora în situații de contaminare chimică sau biologică. 

Testarea a presupus inclusiv verificarea etanșeității măștilor, modul corect de echipare și evacuare rapidă, precum și simularea unui scenariu real în care elevii au fost expuși la substanțe non-toxice, pentru a înțelege mai bine impactul unei eventuale contaminări. Pe lângă măștile contra gazelor, elevii au avut ocazia să învețe și despre filtrele utilizate în astfel de echipamente și cum trebuie acestea înlocuite în caz de necesitate.

Activități practice de acest gen sunt esențiale atât pentru dezvoltarea abilităților tehnice ale elevilor, precum și pentru pregătirea lor psihologică în fața situațiilor de criză. Desfășurarea unor astfel de exerciții le oferă elevilor ocazia de a învăța cum să rămână calmi și să ia decizii rapide în condiții de stres ridicat.

La rândul lor, elevii s-au arătat entuziasmați de exercițiul inedit, care le-a dat șansa să își testeze și să își îmbunătățească abilitățile de viitori luptători în Armata României.


Citește și:
MApNForțele Navale Române, prezente la „Bucharest Gaming Week 2024”. Jocuri marinărești și alte surprize sunt pregătite




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii