Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna l-au întâlnit pe scriitorul pentru copii, Alec Blenche (FOTO)

ro

22 Oct, 2024 13:05 275 Marime text
Cărți pentru copii, Sursa foto: Facebook/Cumpăna News

 
În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, marți, 22 octombrie 2024, a avut loc un eveniment deosebit în cadrul Casei de Cultură a comunei Cumpăna, unde elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna au avut bucuria și onoarea de a-l întâlni pe îndrăgitul scriitor pentru copii, Alec Blenche. Activitatea interactivă a fost centrată pe cartea sa, “Aventuri în Țara Virtuților”, o lectură captivantă și educativă care îi învață pe copii despre importanța virtuților în viața de zi cu zi.

Cumpăna News scrie pe pagina sa de Facebook că, cartea “Aventuri în Țara Virtuților” este o colecție de povești moralizatoare, care îmbină fantezia cu mesaje educative esențiale. Fiecare poveste din carte introduce copiii în lumea fascinantă a unui personaj care trebuie să facă față unor provocări și să învețe o lecție importantă despre valori precum curajul, generozitatea, onestitatea, responsabilitatea și empatia. Fiecare virtute este reprezentată de personaje și situații care fac lecțiile morale accesibile și ușor de înțeles pentru cei mici.

Cartea lui Alec Blenche nu doar că prinde viață prin dialoguri vesele și întâmplări pline de suspans, dar pune accentul pe puterea exemplului și a alegerilor personale. „Aventuri în Țara Virtuților” este mai mult decât o carte pentru copii; este un ghid de viață care sprijină dezvoltarea morală și emoțională a micilor cititori, oferindu-le repere clare pentru formarea unui caracter puternic și virtuos.

Alec Blenche este un autor român cunoscut pentru cărțile sale adresate copiilor, cărți care transmit mesaje despre sănătate, ecologie, valori morale și stil de viață echilibrat. Este renumit pentru modul său creativ de a transmite învățături prin povești captivante. Prin cărțile sale, precum "Erus și Valea Răbdării", "Erus și Valea Iubirii" și "Aventuri în Țara Virtuților", Blenche a reușit să inspire generații de copii și părinți să privească viața cu mai multă responsabilitate și conștiință morală.

Autorul a reușit să creeze o legătură autentică cu publicul său în timpul evenimentului de astăzi, printr-un spectacol interactiv susținut alături de Emma Blenche aducând în discuție teme importante pentru dezvoltarea caracterului copiilor. Poveștile sale rezonează atât cu cei mici, cât și cu părinții și bunicii, oferind tuturor un cadru ideal pentru a înțelege și discuta despre valori fundamentale. Alec Blenche a explicat că el însuși este un susținător fervent al educației prin poveste, deoarece poveștile rămân adânc întipărite în mintea și sufletul copiilor, fiind o metodă de învățare profundă.

În cadrul evenimentului, a avut loc și prezentarea proiectului “Educăm caracterul prin virtuți și povești”, un program educațional menit să sprijine formarea unui caracter solid la copii, pornind de la puterea narativă a poveștilor. Proiectul subliniază că educația morală nu trebuie să fie doar o lecție teoretică, ci poate fi învățată și prin intermediul poveștilor care modelează comportamente și atitudini pozitive.

Evenimentul a fost un real succes, iar copiii au avut ocazia să participe activ la discuții și să se implice în jocuri educative inspirate din poveștile lui Alec Blenche. Atmosfera a fost plină de entuziasm și de energie pozitivă, iar toți participanții au plecat acasă cu lecții valoroase despre ce înseamnă să fii curajos, generos și responsabil.
La final autorul a oferit tuturor copiilor prezenți autografe.
Mulțumim tuturor pentru participare! Prin astfel de activități în cadrul săptămânii “Școala Altfel” elevii descoperă noi modalități de a crește frumos prin povești și exemple de virtute, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii