Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopter SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare

ro

14 May, 2011 00:45 1808 Marime text
Smurd__Amet_Aledin_17.jpgDeputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Aledin Amet, se numără printre cei 11 parlamentari iniţiatori ai propunerii legislative privind alocarea unui elicopter SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare) în fiecare regiune de dezvoltare a României.

„Asistenţa medicală de urgenţă este una din priorităţile fiecărei ţări, implicit şi a României, astfel încât timpul de intervenţie la o urgenţă medicală să fie cât mai mic. Personalul medical de urgenţă intervine la cazurile cele mai grele, în locurile cel mai puţin accesibile, un elicopter făcând diferenţa între viaţa şi moartea unui pacient aflat în această situaţie", se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative. Deputaţii iniţiatori mai precizează că în România există câteva centre medicale de înaltă performanţă şi majoritatea cazurilor de urgenţă medicală majoră sunt direcţionate către unităţi de primire a urgenţelor din aceste centre medicale situate în municipiile Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa, Timişoara, Bucureşti. „Alocarea unui elicopter SMURD ar avea ca efect scurtarea timpului de intervenţie în situaţii de urgenţă medicală majoră, cazuri care oricum sunt direcţionate către unităţile de primire a urgenţelor din aceste localităţi. De asemenea, alocarea unor elicoptere ale SMURD ar reduce semnificativ costurile pe care le implică deplasarea unor elicoptere din alte zone ale ţării", se mai precizează în fundamentarea propunerii.

În textul iniţiativei se precizează că toate cele opt regiuni de dezvoltare a României - Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Vest, Nord-Vest, Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia - vor primi câte un elicopter, care va staţiona în municipiile care găzduiesc centrele de comandă ale regiunilor. „Fondurile pentru achiziţionarea elicopterelor vor fi prevăzute în Legea bugetului de stat", se mai precizează în proiectul de lege.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii