Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erou, în orice situație! Plt.adj. Ștefan Gărgăianu de la ISU Dobrogea a intervenit la un accident rutier grav, pe Valea Prahovei

ro

26 Apr, 2023 14:14 1497 Marime text


Eroii sunt printre noi! Un pompieri de la Detașamentul Palas, din cadrul ISU Dobrogea, a intervenit la un accident rutier produs pe raza județului Prahova, în timp ce se afla în timpul liber. Acesta era plecat în vacanță cu familia, iar în timp ce se afla la autoturismul volanului a observat că se crează un ambuteiaj în fața sa.

Nu i-a luat mult să observe că, de fapt, la fața locului avuseseră loc, în urmă cu puțin timp înainte, un accident rutier, cu o victimă încarcerată. Acesta a intervenit promp până la sosirea echipajelor locale și a acordat primul ajutor.

„Luni după amiază, colegul nostru, plt.adj. Ștefan Gărgăianu din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas, aflat în concediu cu familia, a intervenit la un accident rutier petrecut în localitatea Posada, pe valea Prahovei. În timp ce conducea, a observat în faţa lui mai multe autoturisme oprite din cauza unui accident rutier. 

A coborât din mașină de îndată și s-a îndreptat către persoana aflată în una din cele două autoturisme implicate, care părea a fi încarcerată. S-a asigurat că martorii au sunat la 112 și, impreună cu un salvamontist, a montat victimei gulerul cervical,  i-a curățat și i-a pansat o plagă deschisă la arcada dreaptă. Ulterior, a observat că victima avea și ambele membre inferioare fracturate, fiind încarcerată cu picioarele prinse sub bordul mașinii.

Constant a vorbit cu ea şi a calmat-o, spunându-i că imediat vor sosi ajutoarele.

Când au sosit colegii noştri de la ISU Prahova, Ștefan i-a ajutat să extragă urgent victima din mașină cu ajutorul tărgii lopată și, ulterior, au predat-o colegilor de la SAJ Prahova

FELICITĂRI, Ștefan!”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii