Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escală la Constanța a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră (GALERIE FOTO)

ro

16 Jul, 2024 18:51 148 Marime text
Foto: facebook/Simona CojocaruSecretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a reprezentat Ministerul Apărării Naționale, marți, 16 iulie, la ceremonia organizată cu prilejul sosirii Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră în România.

Potrivit MApN, evenimentul, organizat de Forțele Navale Române, a avut loc în Portul Constanța, în prezența ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. Özgür Kıvanç Altan, a șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait și a echipajelor navelor din Bulgaria, Turcia și România.

Secretarul de stat a subliniat rolul esențial al Grupului Operativ în menținerea siguranței traficului maritim în Marea Neagră, prin activități de supraveghere, recunoaștere și neutralizare a minelor marine.

,,Am realizat rapid operaționalizarea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră, care a desfășurat misiuni reale în cadrul primei sale activări. Este un succes real. Doresc să profit de această ocazie pentru a exprima aprecierea față de echipajele navelor din Turcia, Bulgaria și România, prezente la Constanța. Profesionalismul lor este foarte apreciat și a contribuit la succesul acestei misiuni. Sunt încrezătoare că următoarea activare, din această toamnă, va urma aceeași cale, a determinării în asigurarea libertății de navigație”, a subliniat Simona Cojocaru.

Acest efort aliat, recunoscut și reflectat în declarația comună a Summitului de la Washington, reafirmă sprijinul continuu pentru menținerea securității, siguranței, stabilității și libertății de navigație în regiunea Mării Negre.

Gruparea navală, activată la 1 iulie, a efectuat misiuni specifice de monitorizare și cercetare pentru neutralizarea minelor în diverse raioane maritime ale Mării Negre și a executat activități de menținere a siguranței căilor de navigație. De asemenea, gruparea a participat la Exercițiul multinațional BREEZE 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea creșterii nivelului de interoperabilitate și capacității de reacție rapidă a forțelor participante.
     
Citește și: 

LIVE. Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” pleacă în Marea Mediterană și se va alătura grupării NATO SNMCMG-2 (FOTO+VIDEO)                                                                                       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii