Este Ziua internațională a croșetatului Explicații simple pentru croșetarea ochiurilor de bază (video)
Este Ziua internațională a croșetatului: Explicații simple pentru croșetarea ochiurilor de bază (video)
12 Sep, 2020 15:09
ZIUA de Constanta
3948
Marime text
- Croșetatul reprezintă tehnica de realizare a materialelor textile cu ajutorul unor unelte metalice lungi cu o îndoitură la vârf, cu ajutorul cărora firele sunt împletite în șablonul materialului.
Croșetatul reprezintă tehnica de realizare a materialelor textile cu ajutorul unor unelte metalice lungi cu o îndoitură la vârf, cu ajutorul cărora firele sunt împletite în șablonul materialului.
Arta de a croșeta oferă posibilitatea de a utiliza o gamă bogată de îmbinări de lanțuri din firul de ață și procedeele tehnice care oferă ca rezultat o mare varietate de noi modele a pieselor croșetate. Practicarea croșetării cu croșeta începe odata cu apariția țesăturilor, împletiturilor din papură și fibrele textile a plaselor pentru pescuit, vânătoare etc, scrie wikipedia.org.
Croşetarea este un meşteşug vechi tradiţional. Împletitul cu cârligul (croşeta) era cunoscut înca din vechime. Cele mai vechi pânze realizate cu acest procedeu au fost probabil plasele de prins peşte.
Cârligul era la început din os, în timp apărând si carligul de fier, ajungând apoi la forma de croşetă pe care o cunoaştem acum. Croşetatul a înfrumuseţat articolele ţesute încă din cele mai vechi timpuri. În epoca medievală, croşetarea devenise o îndeletnicire în atelierele mănăstireşti. În arta populară împletitură fină cu găurele lucrată cu croşeta de mâna meşterilor este folosită pentru împodobirea pieselor de port popular şi a ţesăturilor de interior.
Astfel, împletitura numită „dantelă” o găsim la marginea basmalelor, a cămăşilor femeieşti şi bărbăteşti. Termenul de a croşeta, aşa cum se pronunţă acum, vine din franceză, însă a fost preluat în multe limbi fără a se schimba prea mult.
În video-ul de mai jos, puteți urmări explicații simple pentru croșetarea ochiurilor de bază.
Sursa foto: wikipedia.org
Sursa video: Youtube/ Ane Cotovan
Citește și: Handmade by Carmen Petrișor Accesorii rustice!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii