Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ești muncitor pe platformă? UE a adoptat noi norme pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

ro

15 Oct, 2024 10:48 182 Marime text
foto: Unsplash
Cele 27 de state membre UE au adoptat, luni, 14 octombrie, în mod definitiv noi norme care au obiectivul de a îmbunătăţi condiţiile de muncă pentru cele peste 28 de milioane de persoane care lucrează pe platforme digitale de muncă în întreaga UE, informează un comunicat de presă al Consiliului UE.

Directiva privind lucrul pe platforme va face ca utilizarea algoritmilor pentru gestionarea resurselor umane să fie mai transparentă, asigurând faptul că sistemele automatizate sunt monitorizate de personal calificat şi că lucrătorii au dreptul de a contesta deciziile automatizate.
 

Directiva urmează să fie semnată de Consiliu şi de Parlamentul European

Aceasta va contribui, de asemenea, la stabilirea corectă a statutului profesional al persoanelor care lucrează pentru platforme, permiţându-le să beneficieze de drepturile în materie de muncă care li se cuvin. Statele membre vor stabili o prezumţie legală a raportului de muncă în sistemele lor juridice, care se va declanşa atunci când se constată anumite fapte care indică controlul şi conducerea.

Directiva urmează să fie semnată de Consiliu şi de Parlamentul European şi va intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al UE. Statele membre vor avea la dispoziţie doi ani pentru a încorpora dispoziţiile directivei în legislaţia lor naţională. 



Sursa: Agerpres.ro. 



Citește și:

Cazul transgender din RomâniaStatele UE trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE. Decizia CJUE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii