Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

europafm Cum poate fi identificat în trafic autovehiculul pentru care s-a achitat timbrul de mediu

ro

01 Mar, 2017 16:00 3086 Marime text


Ministrul Mediului, Daniel Constantin, vine cu precizări la Interviurile Europa FM despre o viitoare taxă care să înlocuiască timbrul de mediu, eliminat la 1 februarie.

Varianta luată în calcul în acest moment: stickere auto care să permită accesul mașinilor în anumite zone din marile orașe. Guvernul încearcă astfel să oprească invazia de mașini second-hand în marile orașe după eliminarea timbrului de mediu.
În plus, ministrul Daniel Constantin a explicat că taxarea ar putea fi dublă. Pentru mașinile care poluează mai mult, Ministerul Finanțelor ar putea impune un impozit mai mare.

Apoi, proprietarii de mașini vechi vor trebui să-și achiziționeze de la RAR stickere colorate în funcție de norma de poluare. Stikerul va fi plătit la înmatricularea mașinii sau pentru cei care au deja mașini înmatriculate, în termen de doi ani.
 

Eu vreau să vă spun că în zona mediului sunt multe probleme. Sunt 10 proceduri de infrigement pe care le avem în momentul de față. Majoritatea țin de angajamente pe care România le-a luat de foarte mult timp în două domenii importante: în primul rând pe zona de deșeuri și în al doilea rând pe zona de poluare. Avem întârzieri foarte mari. Am văzut și eu în ultimele zile, există o dezbatere în mediul online pe ce se va întâmpla după eliminarea timbrului de mediu. A fost o taxă eliminată de justiție pentru că nu a fost aplicată unitar, ci discriminatoriu. Am făcut o analiză pe ce se întâmplă la nivelul celor 28 de state. În toate statele există măsuri de protecție împotriva poluării. Cred că trebuie să luăm anumite măsuri, mai ales în zona marilor aglomerări urbane: în București, Brașov sau Iași”


Daniel Constantin a declarat că o decizie va fi luată, cel mai probabil, săptămâna viitoare în ședința coaliției de guvernare.
 

Vreau să vă spun de ce ajungem să încercăm să nu punem o taxă în loc, să găsim metode să reducem poluarea. Imaginați-vă ce se va întâmpla în București, unde trăiesc 3 milioane de cetățeni, unde deja calitatea aerului este viciată, să avem mașini care poluează extraordinar de mult. Colegii mei de la minister au constituit un grup de lucru. Una dintre opțiuni este acea de a avea acele stickere, pe care, împreună cu colegii de la RAR, să le punem  pe parbrizul mașinii, în funcție de norma de poluare a fiecărei mașini”.


Articolul integral poate fi citit pe europafm.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii