Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen de absolvire pentru un detinut de la Porta Alba

ro

23 Jun, 2003 00:00 821 Marime text

Sapte mii de elevi la prima proba de limba romana

Proba de limba si literatura romana se va sustine in 27 de centre, dintre care sase pentru elevii din seriile anterioare care nu au absolvit examenul * Cei care vor da proba a treia oara si cei care provin de la liceele particulare au platit o taxa de 1.438.000 de lei * Au fost depuse sase cereri pentru constituirea unor comisii speciale pentru aceasta sesiune * Un detinut la Poarta Alba a solicitat si el sa poata participa la sesiunea din acest an, cererea fiindu-i aprobata * Pentru toti cei care vor participa la sesiunea din iunie rezultatele vor fi afisate pe 7 iulie

La prima proba orala a examenului de bacalaureat care va incepe astazi s-au inscris 7.238 de elevi din liceele si grupurile scolare de stat si particulare, dintre care 5.932 din seria curenta, iar restul din la clasele seral, fara frecventa si din seriile anterioare. Proba de limba si literatura romana se va sustine in 27 de centre, dintre care sase pentru elevii din seriile anterioare care nu au absolvit examenul. Cei care vor da proba a treia oara si cei care provin de la liceele particulare au platit o taxa de 1.438.000 de lei. Pe 21 iunie, la Palatul Copiilor din Constanta a avut loc o intalnire la care au participat inspectorii scolari, profesorii supraveghetori, elevi si parinti. In cadrul acestei sedinte au fost stabilite persoanele care vor fi presedinti de comisie la centrele de examen. De asemenea, membrilor comisiilor de examen li s-au comunicat regulamentul si metodologia de desfasurare a examenului de bacalaureat din acest an. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Liliana Timofte, a declarat ca parintii au fost invitati la aceasta sedinta de lucru in vederea realizarii unei colaborari cat mai transparente intre cele doua comunitati. Dupa proba orala la limba si literatura romana, care va avea loc in zilele de 23 si 24 iunie, va urma cea la limbile moderne, in perioada 25-26 iunie. Cei care nu vor promova aceste probe nu vor avea dreptul sa sustina testele scrise la celelalte discipline. Rezultatele vor fi cunoscute pe 7 iulie, iar contestatiile se vor rezolva pana pe 9 iulie. La bacalaureat vor mai participa si 27 de observatori din alte judete.

Bacalaureat cu laptop

Inspectorul scolar Vasile Brusalis a declarat ca au fost depuse sase cereri pentru constituirea unor comisii speciale pentru aceasta sesiune. Este vorba de doua eleve nevazatoare de la Liceul "George Calinescu", ce vor dicta profesorilor supraveghetori rezolvarea testelor la probele scrise. De asemenea, au mai fost constituite comisii speciale pentru o eleva de la Cernavoda, care a fost operata de apendicita la sfarsitul acestei saptamani, si pentru o alta, internata la spitalul din Poarta Alba. Inspectorul scolar a declarat ca au avut o cerere mai deosebita din partea unui elev din Agigea, care a solicitat ca dea bacalaureatul cu ajutorul unui laptop, candidatul fiind internat la spitalul din localitate. Solicitarea acestuia a fost respinsa, el urmand sa sustina probele in conditii speciale, adica asistat de o comisie speciala si de doi profesori care il vor ajuta la redactarea lucrarilor. Un detinut la Poarta Alba a solicitat si el sa poata participa la sesiunea din acest an, cererea fiindu-i aprobata. Pentru toti cei care vor participa la sesiunea din iunie rezultatele vor fi afisate pe 7 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii