Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Școala Gimnazială Nr. 31 din Constanța (FOTO)

ro

11 Oct, 2024 14:03 198 Marime text
Elevi, Sursa foto: Primăria Constanța
 
Producerea unui cutremur a fost tema exercițiului la care au participat astăzi,11 octombrie 2024, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 31.Activitatea a fost organizată în contextul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care este marcată în fiecare an la data de 13 octombrie, cu scopul de acrește nivelul de conștientizare a populației și a promova bunele practici în cazul situațiilor de urgență.
 
Exercițiul a avut un caracter preventiv-educativ, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța urmărind prin acest exercițiusă atragă atenția, în special, asupra modului de comportare al copiilor și adulților pe durata și după producerea unui seism, a transmis Primăria Constanța.
 
Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur.
 
Acțiunile deinformare și educare preventivă vor continua în perioada următoare la alte unități de învățământ din municipiul Constanța, a încheiat sursa citată.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii