Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul ”Blue Scorpions 23”, în poligonul Capu Midia (FOTO)

ro

19 Oct, 2023 10:30 807 Marime text

În această săptămână, în poligonul Capu Midia s-a desfășurat exercițiul ”Blue Scorpions 23” în cadrul căruia militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană ”General Gheorghe Pârvulescu” au executat trageri de luptă reale (LFX) și s-au instruit pe ținte aeriene marcate (EȚAM).

Pe durata LFX s-au executat probleme de tragere de zi și de noapte (nivel secție, baterie și batalion) cu sistemul antiaerian ”Oerlikon” asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. 

Alături de militarii români au participat și aliați francezi din cadrul Grupului de Luptă de pe teritoriul României, care au executat trageri antiaeriene asupra unei ținte UAV.

La EȚAM, alături de militarii români a participat și o secție de rachete antiaeriene ”Stinger” din cadrul detașamentului portughez dislocat în garnizoana Caracal, a mai punctat sursa citată. 

Pe timpul EȚAM, militarii români și portughezi s-au antrenat pe ținte aeriene marcate de două avioane IAR-99 STD, asigurate de Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc și două elicoptere IAR-330, asigurate de Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”.

foto: Facebook/ MApN 


Citește și:

Pregătire la Capu MidiaTrageri spectaculoase cu complexele antiaeriene Gepard pentru misiunea internațională (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii