Exercițiul FORMATEX23 România participă cu Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (RO CBRNDET)
Exercițiul FORMATEX23: România participă cu Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, RadiologicăRomânia participă cu Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (RO CBRNDET), certificat în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.
La această aplicație tactică participă aproximativ 400 de specialiști, iar alături de Modulul RO CBRNDET mai sunt implicate și echipe din Estonia, Franța, Germania, Țările de Jos și Austria.Exercițiul FORMATEX23 - Full Operational Response to Major Accidents Triggered by natural hazards – full scale EXercise 2023 se desfășoară până la data de 18 septembrie, în Austria, în zona industrială a orașului Linz, unde vor fi simulate situații de urgență complexe.
Obiectivele exercițiului urmăresc identificarea bunelor practici în ceea ce privește implicarea și interoperabilitatea răspunsului echipelor internaționale în cazul intervențiilor CBRN, transmite IGSU.
FORMATEX23 are scopul desfășurarea unui eveniment la scară largă (multinațional, multi-nivel, multi-agenție), care implică organizații și structuri naționale și regionale de răspuns la situații de urgență, pentru a îmbunătăți și consolida cooperarea, în contextul accidentelor majore declanșate de hazarde naturale.
Exercițiul este planificat să implice modulele Mecanismului de protecție civilă al Uniunii (UCPM) active în domeniul pericolelor CBRN, precum și experți tehnici care vor completa golul operațional din organizația de răspuns local și național. Ei vor avea ocazia să se antreneze într-un mediu cu pericole multiple, împreună cu experți locali în protecția civilă și răspunsul la urgențe. Echipele de răspuns se vor concentra pe răspunsul și gestionarea situațiilor de urgență în timpul evenimentelor complexe cu mai multe pericole, cu accent pe pericolele CBRN și poluarea mediului, a mai punctat sursa citată.
FORMATEX23 își propune să îmbunătățească capacitățile agențiilor, serviciilor de urgență și ale Mecanismului de protecție civilă al Uniunii în ceea ce privește pregătirea și răspunsul la dezastrele Natech. Riscurile NaTech (Natural hazard triggering TECHnological disasters) sunt definite ca fiind probabilitatea de apariție a unor dezastre tehnologice provocate de dezastrele naturale.
Citește și:
„Îngerii“ la SMURD Suceava! Trei salvatori au intervenit în ajutorul unei femei care a căzut pe stradă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp