Experiment în Portul Constanța Sindicaliștii Europol au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție cu droguri
Experiment în Portul Constanța:Sindicaliștii Europol au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție
21 Dec, 2023 13:05
ZIUA de Constanta
2777
Marime text
Un experiment realizat de cei de la sindicatul Europol al polițiștilor a scos în evidență cât de ușor poate intra oricine în port și, mai grav, cum de un pachet suspect nu a atras atenția nimănui. Ministrul de Interne admite că sunt probleme și că sunt multe de făcut la capitolul dotări.
În cadrul unui experiment, câțiva sindicaliști de la Europol au intrat în Portul Constanța și spun că nimeni nu i-a oprit.
Au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție cu droguri, fără ca cineva să-i observe. În loc de stupefiante s-a folosit făină, care seamănă cu cocaina.
Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol: Am venit în barieră ca să vedem cum intrăm în port. La acest moment, un agent de securitate ne-a spus că putem intra, dar trebuie să plătim o taxă de 22 de lei.
Așa a început plimbarea prin port, timp de peste 6 ore, fără ca cineva să-i oprească. Ba chiar sindicaliștii au făcut și poze cu pachetul presupus a fi cu droguri lângă un indicator de poliție.
Experimentul e menit să arate cât de puțini polițiști patrulează în interiorul portului.
Oficial de la Poliția Română
Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind activitățile de patrulare din Portul Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:
Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii. În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată.
În Portul Constanța, Poliția Română acționează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.
Fiecare structură a Poliției Române acționează conform competențelor, independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră.
În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de 82,5%.
De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate.
Reamintim că, în prezent, Inspectorul de Poliție Judeţean Constanța este în proces de reorganizare, în vederea eficientizării structurii, în beneficiul cetățenilor.- se arată în informarea Poliției Române.
Iată postarea de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol:
Secretarul de stat Bogdan Despescu a condus în ultimii 8 ani, pe rând, IPJ Constanța, apoi a fost numit politic șef al Poliției Române, iar în momentul de față, ca urmare a informațiilor pe care le deține, este intangibil, indiferent ce ar face.
Nu a contat că sub conducerea lui a fost pierdută lupta cu traficul de droguri (Predoiu), că suntem pe primul loc la morți din accidente rutiere în Europa (2 Mai), pe primul loc la trafic de carne vie (Caracal) și am avut parte de cea mai mare deprofesionalizare a Poliției Române (Onești, Arad).
În altă ordine de idei, ce vrem noi să spunem, oare pe perioada în care Despescu a avut sub control Portul Constanța, de ce nu a inițiat nicio modificare structurală pentru a suplimenta numărul de funcții la structurile care acționează pe raza portului, în condițiile în care portul este obiectiv strategic pe unde intră peste 99% din marfă provenită din Asia, America?
Oare cine avea interesul să lase la liber evaziunea fiscală în Portul Constanța? Oare cine a închis ochii la traficul de droguri din ultimi ani, din portul Constanța? Oare ce sume se tranzacționează pentru “libertatea de mișcare” din Portul Constanța? Ce credeți, Despescu știe?
sursa: tvrinfo.ro
Citește și:
PUD de amenajare zonă loisir în Portul Tomis, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii