Explozie la Rafinăria Midia Năvodari. Firma Rompetrol Rafinare SA este cea pe care funcționează
Explozie la Rafinăria Midia Năvodari. Firma Rompetrol Rafinare SA este cea pe care funcționeazăPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în această după amiază la Rafinăria Petromidia Năvodari.
Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF.
Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.
Explozia din 2021
Amintim că la data de 02 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.
În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.
Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată.
Despre Rompetrol Rafinare SA
Rompetrol Rafinare SA are sediul social în Năvodari, se ocupă de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, iar pentru anul 2021, cu este 1000 de angajați, a declarat o cifră de afaceri de12.149.617.467 lei, cheltuieli de 13.357.454.792 de lei și o pierdere de 450.988.114 de lei.
Rompetrol Rafinare SA este controlată de KMG International N.V., din Olanda, cu 48,11 %, Statul Român reprezentat de Ministerul Energiei, cu 44,69 %, restul capitalului fiind deținut de o Listă Acționari.
Ca directori figurează Ramona Georgiana Gălățeanu, Crudu-Tesloveanu Felix, iar ca auditor apare Ernst & Young Assurance Services SRL. Administratori sunt, Crudu-Tesloveanu Felix, Stănescu Nicolae-Bogdan-Codruţ, Utekov Yedil, Steriopol Bogdan-Cătălin și Abilov Askar.
Compania Rompetrol Rafinare SA a încheiat un contract de achiziții publice in valoare totală de 319.258.314 lei.
Oilfield Exploration Business Solutions SA are sediul social în Bucureşti, se ocupă de activităţi de servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale, iar pentru anul 2021, cu 11 angajați, a raportat o cifră de afaceri de 1.512.041 de lei, cheltuieli de 69.514.321 de lei și o pierdere de 52.338.416 de lei.
Ca asociat unic apare KMG International N.V., Olanda.
Vasile Gabriel Manole apare ca director, Alkeyev Kuan ca administrator, iar Ernst & Young Assurance Services SRL ca auditor.
Despre Rompetrol Downstream
Rompetrol Downstream SRL este o firmă înființată în anul 2000, are sediul pe strada Piața Presei Libere nr. 3-5, sectorul 1, București și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, în magazine specializate.
În anul 2022, potrivit Termene.ro., Rompetrol Downstream SRL a înregistrat: 16.572.205.378 lei – cifră de afaceri, 190.013.893 – profit, 438 de angajați.
Compania a încheiat 10.371 de contracte publice. Valoarea lor ajunge la 4.185.014.648,10 lei. Printre autoritățile contractante se numără: Academia de Studii Economice București, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați etc.
Asociații firmei sunt: Rompetrol Rafinare SA, KMG International N.V. și Oilfield Exploration Business Solutions SA. Potrivit Recom, Rompetrol Rafinare SA mai apare în compania Rom Oil SA.
Administratorii Rompetrol Downstream SRL sunt: Batyrzhan Tergeussizov , Bauyrzhan Nugumanov, Cătălin Dumitru, Claudiu-Mihai Contanu și Tohanean Adrian.
Cătălin Dumitru mai figurează ca administrator și în Rompetrol Gas SRL și Fondul de investiții în energie Kazak-Român SA.
Claudiu-Mihai Contanu mai este administrator pentru Midia Marine Terminal SRL, Rom Oil SRL și Rompetrol Gas SRL.
Batyrzhan Tergeussizov este, de asemenea, administrator pentru Rompetrol Well Services SA, Rompetrol Rafinare SA, Rominserv SRL, Rompetrol Energy SA.
Tohanean Adrian este administrator și pentru Rompetrol Rafinare SA, Romnserv SRL, director Rom Oil SRL, Midia Marine Terminal SRL, Rompetrol Logistics SRL, Byron Shipping SRL.
Rompetrol Energy SA
Potrivit Termene.ro, Rompetrol Energy SA se ocupă de producția de energie electrică și este controlată de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, Clădirea City Gate - Turnul de Nord, sectorul 1, cu 78,2839%, de Midia Green Energy - SA (anterior denumită Uzina Termoelectrică Midia SA), având sediul în Năvodari, bulevardul Năvodari, judeţul Constanţa, cu 21,6784% din capital şi de Rominserv SRL, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, City Gate Northern Tower, cu 0,0377% din capital.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp