EXPOAPA, cel mai aşteptat eveniment! RAJA Constanţa, prezentă la cel mai important târg tehnic din Europa de Sud-Est (galerie foto)
EXPOAPA, cel mai aşteptat eveniment!: RAJA Constanţa, prezentă la cel mai important târg tehnic din EuropaÎn perioada 16-18 mai, Asociaţia Română a Apei şi Patronatul Apei organizează, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, un complex de manifestări reunite în cadrul celei de-a 18-a ediţii „EXPOAPA“ - Forumul Regional al Apei Dunărea - Europa de Est, la care, an de an, RAJA Constanţa a constituit o prezenţă remarcabilă.
Forumul Regional Dunăre - Europa de Est 2016 aduce în atenţia participanţilor informaţii de actualitate privind evoluţia şi dezvoltarea sectorului apei din România, în primul rând, dar şi din ţările din regiune şi nu numai.
La aceste reuniuni participă anual profesionişti din domeniul apei, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, dar şi oameni de afaceri din România şi din străinătate, creându-se premisele iniţierii şi dezvoltării unui forum de dezbateri în realizarea schimbului de experienţă necesar asigurării sustenabilităţii dezvoltării sectorului de apă.
„Este o onoare să deschid astăzi Forumul Regional Dunăre - Europa de Est, să inaugurăm încă o dată o prestigioasă expoziţie de tehnologii, EXPOAPA, ajunsă cu bucurie la cea de-a 18-a ediţie, să avem un schimb de experienţă care a devenit anual, tradiţional, în care fiecare să învăţăm de la ceilalţi. Ca de fiecare dată, la această manifestare prestigioasă sunt prezenţi invitaţi de onoare, personalităţi importante din domeniu“, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Apei (ARA) şi director al SC RAJA SA.
Ca în fiecare an, în această perioadă este deschisă şi „Expoziţia Internaţională specializată de utilaje, echipamente şi tehnologii de tratare a apei şi a apelor uzate“, aflată la a 18-a ediţie. Evenimentul a reuşit să aducă laolaltă peste 80 de expozanţi din rândul celor mai renumite firme producătoare de echipamente şi tehnologii, din peste 25 de ţări.
„Aflată la a 18-a ediţie, Expoziţia Internaţională EXPOAPA întruneşte peste 100 de expozanţi din peste 20 de ţări din Europa şi nu numai. Anul acesta, tema principală a seminariilor şi dezbaterilor este legată de managementul deşeurilor în contextul în care în România apar foarte multe staţii de epurare, iar una dintre problemele cu care se confruntă toţi operatorii regionali din ţara noastră este reprezentată de cantitatea de nămol rezultată în urma epurării apelor uzate“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.
EXPOAPA este unul dintre cele mai importante târguri tehnice asociate cu conferinţe ştiinţifice de cel mai înalt nivel.
„Asociaţia Română a Apei a reuşit cu multă răbdare să creeze probabil cel mai important târg tehnic, asociat cu conferinţe ştiinţifice de cel mai înalt nivel din România şi Europa de Sud-Est“, a precizat vicepreşedintele ARA, Constantin Toma.
„Mă bucur să văd că în sectorul apei oamenii cooperează“
Conferinţa Internaţională Tehnico-Ştiinţifică privind Managementul Nămolurilor are ca obiectiv principal propunerea unor idei inovatoare de reintegrare a nămolurilor de la staţiile de epurare în circuitul economic, în spiritul economiei circulare.
„Mă bucur să fiu aici. Avem un exemplu de stabilitate şi continuitate în România cu acest eveniment. De când sunt ministru, de 13 zile, mai exact, le spun «haideţi să ştim exact de ce suntem noi aici!». Ministerul Fondurilor este, de fapt, Ministerul Dezvoltării României. Poate cea mai importantă şi mai consistentă sursă din România. Trei miliarde de euro se alocă pentru zona de apă. În România, administraţia nu ratează nicio şansă să nu coopereze. Mă bucur să văd că în sectorul apei, oamenii cooperează“, a spus ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
„Asigurarea alimentării cu apă, a canalizării, a epurării apelor uzate, reprezintă un lucru deosebit de important pentru Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, mai ales că acest minister coordonează politicile şi strategiile în domeniu. Acest domeniu de activitate este unul dintre cele mai importante, dar şi cel mai dificil, care ridică cele mai multe probleme. Deşi în ultimii zece ani au fost făcute progrese importante, mai sunt foarte multe de făcut, iar timpul în care investiţiile necesare trebuie realizate s-a redus considerabil.
În acest sens, se impune amplificarea eforturilor la nivel naţional şi local pentru urgentarea implementării proiectelor necesare şi pentru evitarea greşelilor pe care le-am făcut în trecutul apropiat. Realizarea, extinderea sau modernizarea a peste 1.800 de staţii de epurare implică o mobilizare uriaşă de surse financiare, precum şi manageriale. Alocarea acestor surse financiare reprezintă o prioritate pentru Guvernul României“, a declarat ministrul adjunct al Mediului, Simona Negru.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp