Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie de cactusi in Portul Turistic Mangalia (galerie foto)

ro

17 May, 2009 13:56 5366 Marime text
cactusi2.jpgÎn Portul Turistic Mangalia a avut loc, la sfârşit de săptămână, o inedită expoziţie de cactuşi, prima de acest gen la malul mării. Iniţiativa organizării acestei prime ediţii a expoziţiei aparţine prof. Mihai Ionescu şi Muzeului de Arheologie „Callatis".

Mihai Ionescu a expus aici numai puţin de 1.000 de exemplare. „Cactuşii mei sunt atât de puţin pretenţioşi, încât întreaga colecţie îmi ocupă numai două balcoane şi o jardinieră, din apartamentul de bloc în care locuiesc. Cel mai „vârstnic" cactus are peste 20 de ani. Colecţionez cactuşi de când aveam şase ani, iar pasiunea pentru aceste plante a înlocuit-o şi pe cea a pescuitului, de care m-am lăsat tocmai pentru a sta mai mult prin „grădină". Pot spune că şi plantele şi soţia, sătulă de cactuşii mei, mă dau afară din casă...", afirmă Mihai Ionescu.

Alături de colecţionarul din Mangalia au mai expus în Portul Turistic Dag Panco de Grid, Monica Călugărul şi George Grecu din Bucureşti, Basarab Popa şi Adalbert Orban din Constanţa, Nelu Iancu din Eforie Nord, Niţu George din Craiova şi, nu în ultimul rând, unul din patronii şi administratorii nurseriei Adaria Garden din Cluj Napoca şi ai site-ului Cactus Romania.

Ariocarpus, Astrophytum, Acanthocalycium, Aztekium, Coryphantha, Echinocereus, Escobaria, Ferocactus, Frailea, Gymnocalycium, Mammillaria Notocactus/Parodia, Opuntia, Rebutia, Sulcorebutia, Thelocatus, Turbinicarpus, Weingartia şi multe altele au putut fi admirate şi chiar şi achiziţionate de localnici şi turişti (cu preţuri între 5 şi 400 de lei).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian Septimia Rodica 28 May, 2010 23:54 Foarte frumosi cactusii,in special florile lor sint superbe.Am si eu o mimi colectie deocamdata si datorita ingrijiri lor m-au rasplatit cu multe flori, care mai decare mai frumos colorate,si mai am si bobocila cite unii.Sint foarte multumita de ei.