Expoziţie de cd-uri cu muzică romantică la Biblioteca Județeană Constanța, dedicată Zilei Îndrăgostiţilor (VIDEO)
Expoziţie de cd-uri cu muzică romantică la Biblioteca Județeană Constanța, dedicată Zilei Îndrăgostiţilor
14 Feb, 2022 09:44
ZIUA de Constanta
1834
Marime text
În perioada 14-28 februarie, Secţia Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța organizează expoziția: „Muzică romantică dedicată Zilei Îndrăgostiţilor”.
Plasată în holul etajului 1, expoziţia cuprinde cd-uri cu muzică romantică, clasică şi modernă, din colecţia Secţiei Mediatecă.
Cu această ocazie, dragii noştri utilizatori, vă aşteptăm să ne vizitaţi pentru a descoperi şi împrumuta cd-uri și dvd-uri cu această tematică, dar şi alte titluri din colecţia noastră, transmite Biblioteca Județeană.
În fiecare an, pe 14 februarie, celebrăm iubirea. Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiţilor, este ziua dedicată iubirii desăvârşite.
14 februarie a devenit o sărbătoare a iubirii în secolul al XIV-lea. Atunci au apărut primele scrisori de dragoste. Englezii trimiteau bilețele de dragoste pe care le numeau „My Valentine”.
În zilele noastre când spunem Valentine’s Day, ne gândim la iubire, flori și ciocolată. Însă, în data de 14 februarie 269, tânărul episcop roman Valentin a fost torturat și decapitat pentru credința lui puternică în creștinism. Ziua în care tânărul preot a fost martirizat a devenit cu timpul o sărbătoare simbol a iubirii, deoarece Sf. Valentin a fost ocrotitorul îndrăgostiților și al tinerilor căsătoriți.
El îi cununa după ritualul creștin, dar în vremurile lui, împăratul Claudius al II-lea a scos căsătoria în afara legii, deoarece bărbații tineri care aveau neveste și copii, conform legii, nu puteau fi chemaţi la oaste. Cu toate acestea, episcopul Valentin a continuat să îi cunune în secret pe tinerii care aveau nevoie de el, dar taina lui s-a aflat și a fost aruncat în închisoare.
Dar şi de aici, tânărul episcop îi îndruma pe îndrăgostiți și îi ajuta scriindu-le mesajele de dragoste pentru iubitele lor. Legenda spune că tânărul episcop a convertit-o la creștinism pe fiica unuia dintre gardienii lui, care s-a îndrăgostit de tânărul preot. Cei doi corespondau adesea, iar Sf. Valentin se semna la sfârșitul scrisorilor cu expresia „Al tău Valentin” care avea să devină cu timpul tot mai folosită în scrisorile de dragoste trimise de tineri cu ocazia zilei de 14 februarie.
Puteți vedea video aici.
Sursa foto: Faceboook/ Biblioteca Judeteana Constanta
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii