Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 09 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extinderea campusului Universității „Ovidius” din Constanța - „Vorbim de construirea unor spații pentru învățământ, a unui cămin și a unei cantine” (DOCUMENT)

ro

09 Oct, 2024 12:26 226 Marime text

Sursa foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța
 

Universitatea „Ovidius” din Constanța, alături de alte nouă instituții de învățământ superior din România vor primi finanțări de peste 43 de milioane de euro pentru construirea de campusuri universitare moderne, în cadrul apelului de proiecte „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”.

La începutul ședinței de guvern de astăzi, 9 octombrie 2024, premierul Marcel Ciolacu a declarat următoarele:

„Văd că în urma apelului meu legat de noi cămine studențești, avem deja un prim proiect legat de extinderea campusului Universității „Ovidius” din Constanța. Vorbim de construirea unor spații pentru învățământ, a unui cămin și a unei cantine, un proiect de aproape 115 milioane de lei, parte din fonduri fiind și din PNRR.”

Durata de execuție a investiției este de 24 de luni.
Finanțarea obiectivului de investiţii se face din fonduri externe nerambursabile prin Programului Național de Redresare și Reziliență conform Contractului de finanțare nr.13.207/02.11.2023, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației, din veniturile proprii ale Universității Ovidius din Constanța și alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, se arată în HOTĂRÂREA pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extindere Campus Universitatea Ovidius din Constanța cu spații integrate dedicate învățământului tehnic” .

Lista intermediară a proiectelor admise-respinse în etapa de evaluare a eligibilității în cadrul apelului „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată vineri, 4 octombrie 2024.

Lista completă a universităților și proiectelor propuse
  • Universitatea Ovidius din Constanța – Construind pentru Mâine: Campus Studențesc Inovator la Universitatea Ovidius – Cosmic.
  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) – Construire Cămin Studențesc Campus II.
  • Universitatea „Valahia” din Târgoviște – Construire Cămin, Spații și Activități Complementare și Recreative.
  • Universitatea de Vest din Timișoara – Viitorul Studenților: Cămine Smart și Sustenabile.
  • Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – Construcția unui Nou Cămin Studențesc.
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Construire Clădire Spații de Cazare Studenți în Stațiunea de Cercetare și Practică Studențească Vasile Băcăuanu.
  • Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București – Construcție Cămin Studențesc în Baza Didactică Eforie Nord.
  • Universitatea din București – Construire Imobil cu Funcțiunea de Cămin Studențesc – Corp C29, cu Regim de Înălțime S+P+9E.
  • Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara – Construire Cămin Studențesc cu Facilități Educaționale.
  • Universitatea Tehnică de Construcții din București – Accurate – Demolare și Construire Cămin pentru Reînnoirea Sustenabilă către un Viitor Verde.
Proiectele depuse de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța au fost respinse.

Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța va implementa un nou proiect european în vederea dezvoltării academice prin intermediul tehnologiei virtuale


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii