Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extravacanţa face sală de aşteptare în parcarea Paraschivei Barbu

ro

20 Apr, 2012 00:00 5231 Marime text
extravacanta-constructiesaladeasteptarecalatori.jpgÎn parcarea din faţa Gării Constanţa se ridică o construcţie. Este vorba despre construirea unei săli de aşteptare pentru călătorii care se îmbarcă în autocarele cu diverse destinaţii. Investiţia este a societăţii Extravacanţa Land, care aparţine Alinei Elena Barbu, soţia afaceristului Ionuţ Sorin Barbu.

Proiectantul general al lucrării este Arhidon Cluj-Napoca, iar constructorul este Ave Tebia.

extravacanta-IonutBarbu.jpgAşa cum am spus, Extravacanţa Land este societatea soţiei lui Ionuţ Barbu. În urmă cu ceva vreme, în firma care a închiriat parcarea din apropierea Gării era implicat şi Eugen Ene, însă între timp s-a retras. „Domnul Ene s-a retras şi se ocupă de alte afaceri (n.r. administrează un cimitir). Este un văr îndepărtat al soţiei. Terenul pe care este amenajată parcarea este privat şi l-am închiriat în urmă cu vreo patru ani de la... Habitat şi Ambient. Ba nu, greşesc, de la doamna Paraschiva Barbu. Vom amenaja o sală de aşteptare şi un punct de alimentaţie", a declarat Ionuţ Sorin Barbu. Împreună cu soţul său şi cu SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, Alina Elena Barbu este asociată în SC Follow Me SRL. Ionuţ Barbu este implicat în firmele Seaview Media, Seaview Advertising, dar şi în Silva Prodimpex SRL, iar printre asociaţii săi se numără fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg. Barbu este administrator al SC Power Marine SRL, firma care organiza Grand Prix-ul de pe Siutghiol.

Sisteme Internaţionale de Afaceri îl are ca administrator pe Valentin Gheorghe Ionescu, notat, împreună cu primarul Mazăre, în celebrul dosar privind retrocedarea ilegală de terenuri. Printre altele, Ionescu este implicat şi în firma menţionată de Barbu, Habitat şi Ambient.

Ave Tebia şi Pomacost

Cât despre constructorul Ave Tebia, trebuie spus că unic asociat şi administrator este Andreea Iolanda Butucescu, fiica directorului şi asociatului de la SCIM SA, Gabriel Butucescu.

extravacanta-constructiesaladeasteptarecalatoripanou.jpgZIUA de Constanţa v-a informat în ediţiile trecute că, prin contractul de cesiune nr. 2287 din 26 iulie 2010, SC Ave Tebia SRL, reprezentată prin Andreea Iolanda Butucescu, a cesionat către Pomacost toate drepturile şi obligaţiile ce izvorăsc din contractul de asociere nr. 409/6.03.2002 încheiat cu RAEDPP Constanţa şi a actului adiţional nr. 2611/1.07.2010 la contractul de asociere nr. 409/6.03.2002 încheiat cu RAEDPP Constanţa, privind construirea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea obiectivului R1-14, cu destinaţia alimentaţie publică şi cazare (P+4E), pe teren în suprafaţă de 636,44 mp situat în staţiunea Mamaia - zona Lebăda - Scandinavia, administrat de instituţia condusă de Babuş. Cesiunea s-a făcut cu acordul scris al RAEDPP, conform adresei nr. R2465/23.07.2010, iar preţul acesteia a fost de 79.330,54 lei + TVA, conform facturii nr. 121/26.07.2010, emisă de SC Ave Tebia SRL. Conform negocierii părţilor, societatea Ave Tebia facturează cesiunea corespunzător valorii mai sus enunţate, iar SC Pomacost SA, de asemenea, a emis factura nr. 702/26.07.2010 pentru aceeaşi sumă.
Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, în schimbul preţului cesiunii, SC Pomacost SA, reprezentată prin administratorul de la acea vreme, Basarab Popa, a transmis dreptul de proprietate către SC Ave Tebia SRL asupra terenului situat în intravilanul municipiului Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 404, staţiunea Mamaia, zona Ovidiu-Victoria-Flora, lot 2, de 250 mp. Şi aici intervine povestea retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Terenul a fost dobândit de către SC Pomacost SA prin cumpărare de la SC Habitat şi Ambient SA în baza contractului de vânzare cumpărare nr. 383/21.02.2008. Vânzătorul dobândise terenul în baza dispoziţiei nr. 1344 de respingere a cererii de restituire în natură şi a ofertei primarului municipiului Constanţa privind acordarea altor măsuri reparatorii prin echivalent la data de 31 mai 2004, a procesului verbal de predare-primire nr. 73640 din 10 iunie 2004, conform Legii 10/2001, încheiat cu reprezentanţii Primăriei Constanţa şi în baza contractului de partaj voluntar fără sultă autentificat sub nr. 4398 din 20 octombrie 2010. Atât Habitat şi Ambient SA, cât şi Pomacost, alături de Basarab Popa, apar în dosarul instrumentat de DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii