Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica de ciment din Medgidia, amendată de Garda de Mediu, în urma incendiului de la începutul lunii. Vezi ce condiții nu au fost respectate

ro

13 Jun, 2024 12:24 576 Marime text


Un operator economic din Medgidia a fost amendat, ca urmare a incendiului care a avut loc pe data de 03 iunie 2024, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Potrivit comunicatului emis de Garda de Mediu Constanța, ca urmare a incendiului produs in data de 03.06.2024 in incinta fabricii de ciment din Medgidia si a verificarilor realizate de Garda de Mediu Constanta, s-au aplicat doua amenzi in valoare totala de 165.000 lei, in baza Legii 278/2013 privind emisiile industriale si a Legii 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator .

Operatorul economic nu a respectat in totalitate conditiile din autorizatia integrata de mediu, si anume: nu a notificat producerea incendiului si nu a transmis raportul de informare in cazul poluarii accidentale; nu a asigurat siguranta instalatiilor si echipamentelor pentru prevenirea incendiului; nu a respectat procedurile si obligatiile referitoare la manipularea si depozitarea anvelopelor uzate, receptionate in scopul valorificarii prin coincinerare in procesul de fabricare a cimentului.

Au ars cca.150 tone deseuri - anvelope uzate, producandu-se degajari mari de fum si emisii poluante in atmosfera. 
ISU Dobrogea a emis mesaj RO-ALERT pentru protectia populatiei din localitatile Poarta Alba si Castelu, incendiul fiind lichidat in aproximativ doua ore.
”, a precizat sursa citată.

Citește și:
Incendiu în județul Constanța LIVE. Avertizare RO ALERT. Un nor negru de fum s-a înălțat deasupra orașului Medgidia! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii