Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrici de bere, verificate de ANPC! Vizată și fabrica din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

ro

19 Aug, 2024 13:46 332 Marime text
sursa foto: ANPCAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în prima jumătate a lunii august, o amplă acțiune de control, în urma sesizărilor primite, referitoare la existența la comercializare a unor loturi de bere Ciuc cu capace ruginite sau cu gâtul sticlelor cu rugină, produse de operatorul economic SC Heineken România SA. Potrivit ANPC, au fost verificate cele 4 fabrici deținute în România de producător, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanța și Târgu Mureș, precum și distribuitorii acestuia.

Cele 4 loturi identificate au fost loturile 152, 156, 173 și 177, însumând 1.854.180 sticle distribuite. Sticlele de bere cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora, identificate de echipele de control, au fost retrase de la comercializare.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni operatorului economic:

- amenda contravențională în valoare de 65.000 lei

-  măsura retragerii de pe piață a produselor cu abateri (cele 4 loturi), precum și dovada retragerii (a cantității retrase) și a distrugerii acesteia.

Conform ANPC, până la data de 16 august 2024, au fost returnate de pe piață, către producător, 323.795 sticle cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora.

Totodată, ANPC avertizează consumatorii ca, în cazul în care constată, la o sticlă de bere achiziționată, urme de rugină pe capacul sau gâtul sticlei, indiferent de marcă, să se adreseze comerciantului pentru a-i fi înlocuit produsul sau pentru a i se rambursa contravaloarea acestuia.

În cazul în care comerciantul refuză acest demers, consumatorul poate depune o reclamație la ANPC.”, mai precizează ANPC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii