Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fata in fata cu ucigasul

ro

24 Jan, 2004 00:00 1235 Marime text

Colegii de grupa ai lui Cristian Topalescu descriu momentele contactelor cu cel suspectat de omor

Fostii colegi de facultate ai lui Cristian Topalescu spun ca tanarul era cazut in patima jocurilor pe calculator * Multii dintre studentii Facultatii "Ovidius", unde studia Topalescu, au spus ca tanarul avea o colectie impresionanta de filme de toate categoriile si jocuri pe calculator * Topalescu nu era de fapt student in anul IV, ci era intr-un an complementar, respectiv III, deoarece avusese restante din anii I si II * Se presupune ca banii obtinuti din vanzarea unor componente de calculator ar fi fost folositi pentru plata unor restante # Starea financiara a familiei lui Topalescu era buna, dar frica de a nu fi prins cu minciuna de parinti privind justificarea sumelor cheltuite de Cristian a determinat comportamentul observat de colegii acestuia de facultate * Cercetarile in cazului crimei din cartierul Tatarasi nu au fost definitivate * Parintii lui Topalescu se afla in prezent la Iasi

Revenind cu noi amanunte despre cazul tanarului din Mangalia acuzat de omorul savarsit la Iasi, facem cunoscute alte cateva noi supozitii curioase legate de prezumtivul mobil al crimei care s-a petrecut in data de 16 decembrie, in cartierul Tatarasi. Cristian Lucian Topalescu, din Mangalia, in varsta de 23 de ani, l-a ucis pe Nelu Chebac, cu 54 de injunghieri de surubelnita si cutit. Motivul pentru care acesta a facut-o nu se cunoaste. Criminalul a spus ca intre cei doi a intervenit un conflict deoarece Nelu Chebac i-ar fi amintit agresorului ca o ruda de-a acestuia are un proces la Oradea. Mai precis, din declaratiile lui Topalescu a reiesit ca o ruda de-a sa ar fi fost ucisa la Oradea si ca, atunci cand Chebac ar fi facut anumite afirmatii legate de acest lucru, a starnit mania ucigasului. Dar politistii considera ca aceasta ipoteza nu este adevarata. Oficial, mobilul crimei nu se cunoaste, politistii sperand sa descopere mai multe dupa ce vor recupera din componentele calculatorului lui Chebac, vandute de Topalescu unor cunoscuti.

Bani pentru examene

S-a spus despre Topalescu ca este student in anul IV la Facultatea de Stiinte Economice, lucru aflat de reporterii nostri de la vecini. Fals. Trebuia sa fie anul IV, dar el este abia anul III. Nu si-a luat toate examenele din anii de studiu I si II si a intrat in an complementar. Si-a luat restantele si a intrat abia acum in anul III. Un lucru aparent minor, dar care poate fi un indiciu pentru anchetatori. Si veti vedea de ce. S-a mai spus ca, in ultimul timp, Cristian Topalescu cheltuia prea multi bani si nimeni nu stia de ce. Cativa dintre fostii sai colegi de grupa ne-au spus ca este posibil ca acesti bani sa-i fi folosit pentru a-si cumpara examenele de la facultate, o practica des folosita azi de studentii facultatilor din Romania. In aceste conditii, mobilul crimei ar putea sa fi fost chiar comercializarea componentelor calculatorului lui Chebac, pentru a mai face rost de ceva bani. Veneau sarbatorile, dar si examenele de la facultate, iar tanarul risca sa ramana la un moment dat fara bani. Familia sa din Mangalia dispune de o situatie financiara decenta, mama lui Cristian fiind stomatolog, iar tatal inginer, in schimb bugetul pentru studentul Cristian era dramuit cu severitate, orice cheltuiala in plus nejustificata punand mari probleme celui in cauza. Cum cea mai mare pretentie a parintilor lui Topalescu era ca fiul lor sa aiba rezultate bune la invatatura, se pare ca, din teama sau jena, acesta le-ar fi ascuns "rateurile" pe care le-a avut in primii sai ani de studiu.

Ca in Counter Strike

O alta varianta a mobilului crimei, ce se vehiculeaza printre colegii de facultate ai lui Topalescu, ar fi aceea ca cearta dintre Cristian si tanarul ucis ar fi pornit in urma infrangerii criminalului la un joc pe calculator. Este vorba despre Counter Strike. Dupa ce l-a invins, Chebac ar fi ras de el, ceea ce l-a enervat la culme pe Topalescu, o fire frustrata, dupa cum au spus cunoscutii, in urma regimului aplicat in copilarie de parintii sai care-i controlau viata. In mintea lui Topalescu a "incoltit" imediat ideea de a se razbuna. Si s-a inspirat tocmai din practicile jocului Counter Strike, un joc de lupta. Personajul principal se afla angrenat intr-o lupta in care, pentru a supravietui, se foloseste de un intreg arsenal: pistol, "sniper" (pusca cu luneta), mitraliera si... cutit. Counter Strike este unul dintre cele mai apreciate jocuri de tinerii din ziua de azi, salile de Internet scotand profituri fabuloase de pe urma lui. Se poate juca o singura persoana sau mai multe, in retea. (Culmea este ca in salile de Internet gasesti de multe ori copii de 9-10 ani care isi petrec ore intregi in fata acestui joc, iar autoritatile nu iau masuri impotriva societatilor de profil care le permit minorilor sa joace Counter Strike). Un studiu efectuat de cercetatorii englezi releva faptul ca tinerii care au facut cunostinta cu acest tip de joc nu mai pot scapa de "microbul Counter". Intrati in "mrejele" sale, cu timpul, indivizii devin mai agresivi si riposteaza violent atunci cand sunt atacati. Pe Topalescu l-ar fi putut deranja faptul ca adversarul sau s-ar fi amuzat si de aceea a vrut sa se razbune. A folosit primul obiect intalnit in cale, surubelnita, dupa care a pus mana pe cutit si i-a aplicat loviturile fatale.

Doua ore cu criminalul

Interesant este faptul ca unul dintre reporterii cotidianului nostru a intrat in contact cu Cristian Toplaescu inainte cu cateva zile ca acesta sa fie prins si arestat de autoritati sub acuzatia de omor. Insa dupa ce acesta savarsise abominabila crima de la Iasi. Iata ce ne-a povestit colegul nostru despre el: "Pe 12 ianuarie l-am cunoscut pe Topalescu. A fost adus de unul dintre colegii mei de apartament. Se cunosteau de la facultate, fiind colegi. Se intalnisera in urma cu cateva zile, iar prietenul meu il intrebase daca are ceva filme noi. A venit la noi pe 12 ianuarie, am facut cunostinta si, alaturi de ceilalti trei colegi de apartament, am petrecut cu el aproape doua ore. Chiar am stat langa el, pe canapeaua din sufragerie. Nu mi s-a parut un baiat rau si nici un gest de-al sau nu l-a tradat ca ar fi vreun criminal. Temele discutiei noastre au fost despre facultate, filme si jocuri. Mi s-a parut o fire deschisa, comunicativa si cu umor. De la el am tras pe hard in jur de 15-17 filme. Vreau sa va spun ca avea peste 100 de filme de toate genurile. Ramasese sa mai vina si alta data, pentru a mai trage si altele. Incredibil! Am stat in aceeasi camera cu un criminal!", a spus reporterul nostru fara a-i veni sa creada. Acesta ne-a povestit si cum a descoperit ca Topalescu a fost cel care i-a vizitat. "Marti i-am auzit pe colegii de camera discutand de un material aparut in presa constanteana. Era vorba de descrierea cazului Topalescu. Am ramas socat despre caz, iar a doua zi le-am citit articolul in ziar. Seara m-am dus acasa, iar colegul meu care-l adusese pe Topalescu in casa auzise la facultate de caz, fara a sti despre cine era vorba. A doua zi, cand l-am adus colegilor mei, nu le-a venit sa creada. Era vorba chiar despre Cristi, cel care fusese la noi cu aproape doua saptamani urma. L-au recunoscut dupa poza din ziar. Eu nu-l recunoscusem. Il vazusem o singura data, iar in poza din ziar aparea cu fesul pe cap. Nu ne-a venit sa credem, dar am ramas cu totii socati. Incredibil, am stat in aceeasi camera cu un criminal!".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii